Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Za “projektiće” osigurano milijun kuna

Autor: Siniša Klarica

07.11.2012. 23:00
Za “projektiće” osigurano milijun kuna

Foto: Zvonko KUCELIN



Posebno je bitno uređenje malog parka ispred servisa Gorenje, iza Reiffeisen banke. Park je dugo vremena postojao kao parkiralište na zelenoj površini. Posljedica je bila odron zemlje nakon svake kiše što bi zablatilo cijelu ulicu i okoliš


Gradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić odobrio je oko milijun kuna vrijedne komunalne radove koji trebaju biti završini do kraja ove godine. Po informacijama iz Grada Zadra, za sve te manje komunalne projekte, osigurana su sredstva, a jedino vremenske neprilike mogu ih odgoditi za sljedeću godinu.
Hortikulturno će se urediti nedavno podignuto spomen-obilježje obrani Zadra u Dračevcu. Namjera je oko izloženoga neprijateljskog tenka T-55 zasaditi određen broj stabala tj. zazeleniti cijelo područje oko spomen-obilježja. U susjednom mjesnom odboru Ploča, boćari će doći na svoje jer je bi trebalo biti izgrađeno četverotračno boćalište. Na drugom dijelu grada Zadra, u Kožinu će se urediti okoliš oko osnovne škole. Posebna pažnja poklonit će se sigurnosti djece budući da je škola omeđena dvjema prometnicima. Komunalni odjel dobio je zadatak urediti i dodatnim rekvizitima oplemeniti dva dječja igrališta. Riječ je igralištima na Poljani Franje Bučara u Novom Bokanjcu te na zadarskoj rivi ili Obali Petra Krešimira IV. Igralište u Novom Bokanjcu će se i dodatno osvijetliti.
Posebno zanimljiva su dva projekta u mjesnim odborima Bili brig i Voštarnica. Popločani dio kod Osnovne škole Zadarski otoci na Bilom brigu prilagodit će se za prolaz autobusa, a kod crkve bl. Alojzija Stepinca uredit će se okretište. U MO Voštarnica, točnije u Velebitskoj ulici, uredit će se nogostup oko zelenih površina na čak tri lokacije. Posebno je bitno uređenje malog parka ispred servisa Gorenje, iza Reiffeisen banke. Park je dugo vremena postojao kao parkiralište na zelenoj površini. Posljedica je bila odron zemlje nakon svake kiše što bi zablatilo cijelu ulicu i okoliš. Nešto niže, ispred tzv. “Štilovog dućana” u zgradi na Branimirovoj obali 8 zamijenit će se dotrajale ploče od benkovačkog kamena. Iako se one nalaze u svojevrsnom prolazu koji je dio zgrade, on se tretira kao javna gradska površina pa će se i uređenju pristupiti o gradskom trošku. Isto tako dopunit će se javna rasvjeta u Velebitskoj ulici iza Male pošte.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU