Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

“Pobjednici” ne mogu biti dovršeni ako Grad ne ispuni preuzete obveze

07.11.2013. 23:00
“Pobjednici” ne mogu biti dovršeni ako Grad ne ispuni preuzete obveze


Grad Zadar isplatio je 5 od dogovorenih 20 tisuća kuna, zbog čega Šestić ne može nastaviti s dogovorima oko stvaranja serijala i prikazivanja na HRT-u. Iz Grada poručuju da će oni isplatiti obećani iznos


Nenad Šestić, autor ambicioznog dokumentarnog serijala “Pobjednici”, došao je na rub bankrota. Već godinu i pol dana projekt stoji, a o sudbini njegovog financiranja ovaj zadarski redatelj nema odgovor od onih koji su mu obećali potporu. Navodno, Šestić se o sufinanciranju projekta koji opisuje gotovo sve epizode Domovinskog rata, dogovorio sa bivšim gradonačelnikom Zvonimirom Vrančićem, koji mu je u jednom trenutku rekao kako će konačnu riječ reći budući zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta. Isplaćeno mu je 5 od ukupno dogovorenih 20 tisuća kuna. Međutim, do sastanka s Kalmetom nije došlo.
To je Šestića dovelo i do osobne finacijske krize, pa tako, kako sam kaže, nema novca niti za put do Zagreba, gdje bi trebao pregovarati s HRT-om o realizaciji serijala. Podsjetimo se, HRT je već emitirao pilot-epizodu, a s ovim novcima bi Šestić dovršio onaj dio koji se odnosi na zadarske postrojbe u Domovinskom ratu.
– U dva navrata sam pozvan od strane gradonačelnika Kalmete na sastanak radi dogovora, jer je gosp. Vrančić kao gradonačelnik odobrio sredstva koja do danas nisu realizirana u potpunosti. Od prvog poziva je prošlo četiri, a od drugog mjesec dana. S obzirom na doprinos koji donosi projekt, taj sastanak bi trebao biti sam po sebi razumljiv. Grad Zadar bi morao razumjeti kako smo partneri u artikuliranju interesa ove sredine, što na žalost danas nije tako. Kada se nešto dogovori, tada na to i računate, no protekom vremena vas dovedu u stanje očaja i postajete naporni, stalno zivkate, pišete dopise, mailove i tako gazite svoju osobnost, integritet. Gledaju na vas kao na prosjaka, grebatora, daveža, kaže već pomalo očajni Šestić.
Pokušali smo u gradskoj upravi doznati što se događa oko realizacija projekta “Pobjednici” na što je promptno Šestiću poručeno kako će mu sredstva za nastavak projekt biti odobrena još u ovoj proračunskoj godini.