Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Štrajk roditelja u Debeljaku privremeno prekinut

07.11.2013. 23:00
Štrajk roditelja u Debeljaku privremeno prekinut


Dva dana bila su dovoljna da roditelji debeljačkih prvašića shvate kako je najbolja opcija za njih i njihovu djecu da se vrate u školske klupe kako bi se rad učiteljice Anke Sekule, prozvane zbog verbalnog vrijeđanja djece te neprofesionalnog ponašanja na radnom mjestu, objektivno ocijenio. Iako su po povratku učiteljice s dvomjesečnog bolovanja u Područnu školu u Debeljaku roditelji dva dana štrajkali ne puštajući svoju djecu na nastavu, jučer su se ipak predomislili pojasnivši svoju odluku uvažavanjem argumenta kako se rad učiteljice ne može ocijeniti ako u učionici nema djece s kojom bi radila te kako su odlučili dati još jednu priliku ovakvom sustavu. Također tu je i zakonska obveza prema kojoj svoju djecu moraju slati u školu, a čega su roditelji također svjesni.
Ravnatelj OŠ Sukošan Branimir Peričić, pod čijom je nadležnosti i područna škola u Debeljaku, pojasnio je kako je ovo privremena situacija te su roditelji nakon još jednog sastanka ipak odlučili do daljnjega slati svoju djecu u školu. Na upit radi li se o cijeloj godini, ravnatelj je odgovorio niječno istaknuvši kako u ovoj situaciji postoje dvije opcije, a cijela situacija trebala bi biti jasnija za otprilike tjedan dana.
– Kroz idući tjedan trebala bi doći prosvjetna savjetnica koja će ocijeniti rad učiteljice. U međuvremenu nadamo se da će biti gotovo i rješenje povjerenstva za procjenu radne sposobnosti učiteljice pa ćemo sa svim relevantnim podacima znati što dalje. Ako povjerenstvo i savjetnica učiteljicu ocjene sposobnom za rad onda nema prepreke da se ona vrati na svoje radno mjesto, a ako rješenje bude suprotno onda ćemo vidjeti što dalje, rekao je Peričić.
Školu su od početka školske godine već posjetili stručni savjetnik iz Agencije za odgoj i obrazovanje te prosvjetna inspektorica koji su odlučili kako će se učiteljica ovu godinu vratiti u razred, no pod pojačanim nadzorom koji uključuje i nenajavljene inspekcije. Zbog te odluke roditelji su po njenom povratku prije dva dana medijima uputili otvoreno pismo kojim su izjavili kako svoju djecu neće slati u školu čekajući prvu žrtvu njenog zlostavljanja i da nekome ostanu otisci šamara kako bi institucije nešto poduzele i zaštitile njihovu djecu.