Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Manje gužve

Autor:

07.12.2009. 23:00
Manje gužve

Foto: Adam VIDAS



Nakon što je jedno vrijeme službu studentske referade vodio Stipe Živaljić, mjesto voditelja preuzela je Meri Mirković, referentica za drugu i treću godinu. Ona preuzima vođenje ove službe upravo u trenutku kada bi se konačno trebala “rasformirati” referada.
– U skoro vrijeme nastupit će preustroj službi te će jednopredmetne studije preuzeti sastavnice sveučilišta, tj. odjeli, a na referadi će ostati dvopredmetni studiji. Dakle, sve u svezi upisa u godinu, ovjere semestra, prijave ispita (koje se već godinu dana odvijaju preko tajništva odjela), kazala je Mirković.
Uz preustroj službe, u iščekivanju smanjenja gužvi ispred studentske službe, u posljednje vrijeme referadu su dobrim dijelom posjećivali studenti preddiplomskih studija koji su izgubili studentska prava. Njih je ukupno 164.
– Studentska prava izgubilo je 164 studenata, odnosno toliko ih se je evidentiralo za nastavak studija po posebnim uvjetima uz plaćanje. Oni su trajno izgubili studentska prava na preddiplomskoj razini, a diplomski studij mogu nastaviti uz potporu ministarstva kada za to steknu uvjete.
Na diplomskoj razini nije nitko izgubio studentska prava jer oni nisu ni mogli neki predmet slušati dva puta, a zbog čega se na preddiplomskoj razini gubi pravo studija, kazala je Mirković.
Broj studenata prema studijima na kojima su nastavili studiranje po posebnim uvjetima je slijedeći: Arheologija 17, Engleski jezik i književnost 7, Etnologija i antropologija 6, Filozofija 3, Francuski jezik i književnost 15, Geografija 10, Grčki jezik i književnost 1, Hrvatski jezik i književnost 3, Kroatsitika i južnoslavenske filologije 1, Kultura i turizam 11, Menadžment 15, Brodostrojarstvo i tehnologija pomorskog prometa 4, Nautika i tehnologija pomorskog prometa 18, Njemački jezik i književnost 6, Pedagogija 7, Povijest 17, Povijest umjetnosti 3, Ruski jezik i književnost 7, Sestrinstvo 3, Španjolski jezik i književnost 5, Prevoditeljski studij talijanskog jezika 2, Talijanski jezik i književnost 7, Učiteljski studij 13 te Studij za odgojitelje 22.