Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Mladog Zadranina opljačkala maskirana četvorka

Autor: Suzana Bandić

07.12.2009. 23:00
Mladog Zadranina opljačkala maskirana četvorka


Nikola Vrkić, koji je u Split prije svega tri dana došao u posjet svojoj djevojci, napadnut je u ponedjeljak u noći na splitskom Pazaru. Četvorica maskiranih razbojnika presrela su ga, a nakon naganjanja po splitskim ulicama presreli su ga i orobili
Zadranina Nikolu Vrkića (24) u ponedjeljak je oko 1 sat iza ponoći u Splitu napala maskirana banda razbojnika na koje je sasvim slučajno naišao prolazeći preko splitskog Pazara.
Mladić, koji je inače u Split prije svega tri dana došao u posjet svojoj djevojci, dao se u bijeg u pravcu njezina stana na Bačvicama, no četvorica su ga nasilnika ipak sustigla u blizini hotela Park. Udarili su ga i bacili na pod, a potom su od njega zatražili novac. U strahu za svoj život on im je predao stotinjak kuna koje je imao kod sebe.
Nakon što su ga orobili razbojnici su pobjegli, a mladi je Zadranin zaklon našao u stanu svoje djevojke, odakle je nazvao policiju.
Po opisu koji je dao policajcima, sva su četvorica napadača imala preko lica navučene crne potkape s prorezima za oči i usta, a jedan od njih nosio je i šiltericu s natpisom “Nike”. Prema sjećanju napadnutog Zadranina, dvojica razbojnika bila su visoka oko 190 centimetara, dok je drugu dvojicu opisao kao znatno niže, odnosno 180 i 170 centimetara. Mladić se uspio sjetiti i da je jedan od nižih mladića bio obučen u jeans jaknu te da mu je dok je ležao na podu napadač visok oko 190 centimatara, a star između 25 i 30 godina, dobacio: “Daj pare, ubit ću te!”
Unatoč policijskoj intezivnoj potrazi za drskim napadačima, kako doznajemo iz PU splitsko-dalmatinske, oni još uvijek nisu otkriveni.
Napadnuti mladić, Nikola Vrkić, nije želio razgovarati o neugodnom iskustvu od ponedjeljka na noć. U kratkom telefonskom razgovoru samo nam je potvrdio događaj kazavši kako je još uvijek u Splitu te da se želi odmoriti od svega.