Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Odlazi li Grdović u bolnicu ili zatvor?

Autor: Suzana Bandić

07.12.2009. 23:00
Odlazi li Grdović u bolnicu ili zatvor?


Popularni zadarski pjevač Mladen Grdović koji je u noći sa subote na nedjelju nešto iza jedan sat hospitaliziran na Odjelu psihijatrije Opće bolnice u Zadru zbog problema s alkoholom, jučer je još jedanput plijenio pažnju medija. Nakon što je njegova supruga jučer ujutro viđena u zgradi Prekršajnog suda, u javnost je procurio još jedan njegov incident koji se dogodio prije desetak dana.
Naime, kako neslužbeno doznajemo Brankica je jučer ujutro u sudskoj zgradi boravila u svojstvu svjedoka na glavnoj raspravi u prekršajnom postupku zbog nasilja u obitelji protiv njezina supruga Mladena. Riječ je o incidentu koji se dogodio 29. studenog u obiteljskoj kući Grdovićevih u zadarskim Arbanasima. Brankica je tada, u kasnim večernjim satima pozvala policiju i prijavila supruga zbog verbalnog napada u alkoholiziranom stanju zbog čega je on bio priveden u policijsku postaju gdje je i zadržan do otriježnjenja. U jutarnjim satima, 30. studenog, što nam je potvrdila i glasnogovornica PU zadarske Sandra Poljak Jurinčić, Grdović je uz optužni prijedlog priveden prekršajnom sucu. O tome kako će ovaj slučaj završiti, odnosno hoće li biti proglašen krivim ili ne, ovisi i daljnja sudbina Mladena Grdovića i njegov ostanak na slobodi.
Naime, s obzirom da je on prije svega dva mjeseca na istom sudu i zbog istog djela, bio osuđen na osam dana zatvora, uvjetno na godinu dana, o ishodu presude i procjeni sutkinje Mitre Meštrović koja vodi ovaj postupak ovisi hoće li Mladen ostati na slobodi ili će opozivom prve presude biti upućen iza rešetaka.
Otkako su se zaredali Grdovićevi incidenti, najprije onaj u zadarskoj Varoši kada je pijan sjeo za volan i porušio sjedalice na terasi kafića, zatim nepozvani upad u klubu Maraschino i posljednji, kada je prošlu subotu također nepozvan i u vidno alkoholiziranom stanju upao na jedno zadarsko vjenčanje. Niti on, a niti njegova supruga nisu željeli o svojim problemima davati izjave. Iako su posjete za rodbinu na Odjelu psihijatrije dozvoljene od 13 do 15 sati, supruga Brankica jučer nije bila u posjeti Mladenu.
Ipak, jučer smo uspjeli razgovarati s Eminom Šimurinom, 25-godišnjom Zadrankom s kojom Grdović ima četverogodišnju kćer. Kazala je kako je čula da je Mladen hospitaliziran na Odjelu psihijatrije zadarske Opće bolnice zbog problema s alkoholom. Istaknula je da su njih dvoje u dobrim odnosima te mu poželjela sreću i brzo ozdravljenje napomenuvši kako je i sama primjetila da u posljednje vrijeme nije baš najbolje.
– Dobro je da je konačno odlučio zatražiti pomoć i dao Bog da mu ovaj put uspije. On mora prihvatiti činjenicu da je bolestan i da se mora liječiti. Mislim da Mladen ne pije ni zbog problema, a niti zbog zbog društva već da je jednostavno postao ovisnik o alkoholu. Želim mu svu sreću da uspije i ja ću ga posjetiti u bolnici – rekla nam je Emina Šimurina dodavši kako će još razmisliti hoće li i kad će mu odvesti kćerku u posjet.
Podsjetimo, izvanbračna afera Mladena Grdovića s Eminom Šimurinom otkrivena je početkom 2005. godine, a u samim počecima Mladen je negirao očinstvo.