Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Zadraninu riječka nagrada za volonterizam

Autor:

07.12.2009. 23:00
Zadraninu riječka nagrada za volonterizam


Kako na Sveučilištu nije bilo nikakvih sportskih natjecanja sve je počelo s organizacijom sportskih aktivnosti i natjecanja među fakultetima, a što se postupno pretvorilo u ozbiljnu organizaciju prvenstava u kojima sudjeluje preko 1500 studenata, kaže Dobrović o razvojnom putu svog volonterskog djelovanja
U povodu Međunarodnog dana volontera, koji je obilježen 5. prosinca, Udruga za razvoj civilnog društva Smart u suradnji s Primorsko-goranskom županijom i Gradom Rijekom, već treću godinu za redom dodjeljuje nagradu “Volonteri godine” istaknutim volonterkama i volonterima s područja grada i županije. Ovoga puta, među troje nagrađenih s područja Rijeke našao se i Zadranin Ivan Dobrović, u ime Riječkog športskog sveučilišnog saveza.
Ivan Dobrović, koji je u Rijeci studirao te pred nešto više od mjesec dana i diplomirao na Pravnom fakultetu, nagrađen je za svoj volonterski rad u Savezu, gdje je tijekom nekoliko posljednjih godina sudjelovao u provedbi brojnih sportskih događanja, od pripreme logistike, do organizacije samih natjecanja.
– Kako na Sveučilištu nije bilo nikakvih sportskih natjecanja sve je počelo s organizacijom sportskih aktivnosti i natjecanja među fakultetima, a što se postupno pretvorilo u ozbiljnu organizaciju prvenstava u kojima sudjeluje preko 1500 studenata, kaže Dobrović o razvojnom putu svog volonterskog djelovanja. Naime, u organizaciji Riječkog športskog sveučilišnog Sveza, u kojem je Dobrović dopredsjednik i jedan od suosnivača, 2007. godine organizirano je Europsko sveučilišno prvenstvo u odbojci. Godine 2006., 2008. i 2009. Dobrović je sudjelovao i u suorganizaciji Državnog sportskog sveučilišnog prvenstva Hrvatske, a tu su i brojna druga natjecanja studentskih udruga kao i mnoge međunarodne suradnje.
Zadovoljan zbog samog pokretanja inicijative kada su u pitanju sportska događanja na fakultetu te podizanjem organizacije iz godine u godinu na veći nivo, Dobrović s volonterizmom namjerava baviti i dalje, dok god za to bude imao vremena.
– Bilo mi je zanimljivo što smo u početku nešto uspjeli pokrenuti, a što je preraslo u ozbiljna događanja, sve na bazi dobre volje, kaže Dobrović, napominjući kako svaki oblik volonterizma, stvara osjećaj zadovoljstva, jer kako ističe, lijepo je kada se nešto može dati okolini, iako smatra kako volonterizam kod nas i nije baš puno raširen.
– Ljudi se danas nažalost teško odlučuju nešto raditi besplatno. No, prema mom osobnom iskustvu, kada se netko odluči i uključi u volontiranje, uglavnom se u tome i zadrže. Tu se naime, dobivaju nova saznanja, stvaraju se nova poznanstva i stječu vrlo dragocjena iskustva. Nagrada kao jedno priznanje za rad Saveza pokazuje kako se naša udruga prepoznaje, što nam je vrlo drago, kaže Dobrović, koji u svojim budućim planovima, uz pronalaženje posla, ima namjeru i dalje podizati kvalitetu sportova i u njih uključiti što veći broj studenata.