Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Stanko Zrilić i njemu slični učinit će od Hrvatske EU smetlište

07.12.2010. 23:00
Stanko Zrilić i njemu slični učinit će od Hrvatske EU smetlište


Ispad dožupana Stanka Zrilića u kojemu ekoudruge etiketira kao plaćeničke organizacije u kojima djeluju kvaziekolozi je ispod svakog nivoa te je dobar materijal za tužbu, ali i pribijanje na stup srama. Dok “vladaju” ekobezobraznici puput Stanka Zrilića, naša zemlja je na dobrom putu ne samo da postane europska sirotinja, već i europsko smetlište, rekla je Grbić
Svojim postupcima dožupan Stanko Zrilić priprema teren za vlastito političko samoubojstvo, rekla je predsjednica Udruge Eko Zadar Atana Grbić u komentaru na Zrilićev istup sa zadnjeg kolegija župana kad je ekoudruge prozvao da su produžena ruka političkih interesa.
Dožupan Zrilić obrušio se na ekoudruge zbog aktivnosti koje provode radi sprječavanja izgradnje cementare “Brčić Fassa” u Kruševu.
Podsjetimo, naime, da je inicijativom građana Obrovca i Udruge Eko Zadar u subotu započelo prikupljanje potpisa peticije “Stop cementari u Kruševu”.
– Odluka Glavnog odbora Eko Zadra jest da Udruga ne uzima novce od zagađivača. Jedanaest godina djelovanja Eko Zadra potvrda su naše stručnosti i rada za dobrobit područja na kojemu djelujemo. Članice i članovi Udruge su ekolozi, biolozi, politolozi, ornitolozi, agronomi, ekonomisti, kemičari… Dožupanu Bunji i delegaciji Zadarske županije u Italiji su pokazivali tvornicu za proizvodnju vapna i žbuke, protiv koje ekolozi nisu. No delegacija je prevarena te je projekt naknadno od tvornice žbuke i vapna promijenjen u cementaru. Talijanska Fassa u Italiji nema niti jednu cementaru i takve tvornice želi graditi samo u Albaniji i Hrvatskoj. Apsolutno je ljudski griješiti, još je ljudskije pogrešku priznati, odnosno, kao što je bilo u slučaju Bunje i delegacije, priznati da ste bili prevareni, rekla je Atana Grbić, dodajući da to cijeni.
– No ispad dožupana Stanka Zrilića u kojemu ekoudruge etiketira kao plaćeničke organizacije u kojima djeluju kvaziekolozi je ispod svakog nivoa te je dobar materijal za tužbu, ali i pribijanje na stup srama. Dok ‘vladaju’ ekobezobraznici puput Stanka Zrilića, naša zemlja je na dobrom putu ne samo da postane europska sirotinja, već i europsko smetlište, poručila je Grbić.
Kontaktirali smo i Ivana Aladrovića iz karinske Udruge obnovitelja, jednog od inicijatora peticije “Stop cementari u Kruševu”. Aladrović, pak, Zrilićeve izjave nije bio voljan komentirati.
– Ako budemo osjetili potrebu reagirati, svoje mišljenje o istupu dožupana Zrilića iznijet ćemo na konferenciji za novinare, rekao je Aladrović.