Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Kostelić pobijedio u slalomu

07.12.2011. 23:00
Kostelić pobijedio u slalomu


Hrvatski skijaš Ivica Kostelić pobijedio je u četvrtak u slalomu Svjetskog kupa u Beaver Creeku, ostvarivši 19. pobjedu u karijeri, a 12. u svojoj najjačoj disciplini. Drugi je bio Talijan Cristian Deville (+0.14), treće mjesto pripalo je Austrijancu Marcelu Hirscheru (+0.48). Drugi hrvatski predstavnik Natko Zrnčić Dim, koji je imao startni broj 57, nije uspio završiti prvu utrku.
U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Norvežanin Aksel Lund Svindal sa 334 boda, a slijede Ted Ligety sa 309, dok se Ivica Kostelić sa 24. popeo na 9. mjesto sa 170 bodova.
Današnjim uspjehom u slalomu Kostelić je popravio dojam sa sjevenoameričke turneje. U prethodnih šest utrka Kostelić je na samo dvije osvojio bodove, 2. prosinca bio je 19. u spustu u Beaver Creeku, te 18. u veleslalomu prije dva dana. Također, treba podsjetiti da je prije deset godina, 25. studenoga 2001. u Aspenu, sa startnim brojem 64 ostvario prvu pobjedu u Svjetskom kupu, slavivši u slalomu.
“Ova staza u prošlosti mi je nanijela dosta boli i danas je došlo vrijeme za vraćanje duga. Na ruku mi je išlo i što je staza bila dugačka, tada mogu bolje pokazati svoju kvalitetu. Možda sam vama novinarima izgledao opušteno uoči druge vožnje, ali ustvari sam bio fokusiran na ono što trebam napraviti”, izjavio je branitelj naslova u Svjetskom kupu.
Sada slijedi povratak u Europu, u Val Gardeni su 16. i 17. prosinca na rasporedu super-G i spust.