Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Pobijediti Zadar je dovoljna motivacija

07.12.2011. 23:00
Pobijediti Zadar je dovoljna motivacija


Utakmica sa Zadrom nam je jedna od lakših u rasporedu, a to je zbog toga što nemamo što izgubiti – smatra Grabovac


Košarkaši Sonik-Puntamike imaju slobodno 10. kolo koje je na rasporedu jučer i danas te se stoga mogu mirno pripremati za nadolazeći, posljednji ovogodišnji ligaški ispit, gostovanje na Višnjiku u petak. Priprema za prvi ovosezonski gradski derbi bila bi puno slađa da se u subotu uspjelo pokupiti bodove iz Darde. Međutim, ponestalo je sreće u završnici te su zeleni na dugi povratak kući morali sa spoznajom o minimalnom porazu. Ispunilo se dosta predviđanja Puntamičana zaželjenih prije tog ogleda. Između svega isticalo se da bi se trebao konačno otvoriti vanjski šut, što je djelomično i ispunjeno, ali ipak u završnim minutama ruka je često drhtala. Jedan od onih koji je itekako zadovoljio u Dardi je Marino Grabovac koji je zabio 13 poena od čega su bile tri trice.
– Što vrijedi da sam bio jedan od boljih kada nismo uspjeli uzeti pobjedu koja nam se praktički nudila. Loše smo otvorili. Bili smo nervozni najviše zbog pustih zicera koje smo ispromašivali i Darda je otišla nakon pet minuta na 10 razlike. Kasnije kako je utakmica odmicala zaigrali smo puno bolje, stisli smo u obrani i polako se prednost domaćina počela topiti.
Pet minuta prije kraja upravo ste vi trećom tricom u utakmici doveli svoje u prvo vodstvo u utakmici (66:64). Na kraju ste došli u Rim, a papu vidjeli niste.
– Osjetili smo da možemo okrenuti situaciju na parketu iako smo početkom treće četvrtine gubili s 12 razlike (38:50). Otvorio nam se šut što nam je dalo veliku motivaciju za obranu i pet minuta prije kraja vidjeli smo se u pobjedi. Međutim, crno razdoblje u posljednje dvije minute kada smo mislim pogodili tek jedan od sedam otvorenih šuteva koštalo nas je nečeg više od minimalnog poraza. Imali smo dobru priliku u posljednjem napadu, ali Ramljak nije uspio pogoditi iz kuta za dva boda koja bi nam značila itekako mnogo.
Nema gledanja unatrag, jer već sutra imate prvi ovosezonski gradski okršaj sa Zadrom.
– Ta utakmica nam je jedna od lakših u rasporedu, a to je zbog toga što nemamo što izgubiti. Zadar je apsolutni favorit i možemo opušteno dočekati tu utakmicu. Normalno da nećemo htjeti biti samo prolaznicima u toj utakmici. Ako nam se pruži prilika nećemo imati milosti. Pobijediti Zadar je dovoljna motivacija za svakog u ovoj ligi, pa tako i nama – na kraju će Grabovac.


Jedan od četvorice zaštićenih




Marino Grabovac ove sezone ima jedinstvenu priliku sudjelovati u igri veliki dio utakmica, jer spada skupa s Banićem, Grbićem i Glavanom u skupinu zaštićenih igrača. On i Banić ipak su trenutačno ispred Grbića i Glavana u kombinacijama trenera Plantaka.
– Ovu sezonu dobijam lijepu minutažu, zahvaljujući tom statusu zaštićenog igrača i sretan sam zbog toga. Četvorica smo i svi smo praktički na istoj poziciji, pa je konkurencija pomalo žestoka. Trener nam daje priliku i nekad više u igri bude Banić, nekad ja, a nekad Grbić i Glavan. Sve ovisi kako reagiramo i kako uspijemo odgovoriti zahtjevima trenera u utakmici. Sigurno nam je svima ovo idealna prilika za skupljanje iskustva i dokazivanje da možemo doprinositi cijeloj momčadi.