Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Slučaj Split i dalje prati Zadrane

07.12.2011. 23:00
Slučaj Split i dalje prati Zadrane


Zadar je nastavio gubiti setove i utakmice u kojima je, uz samo malo bolju igru u ključnim trenucima mogao najmanje do jednog boda


Nakon gostovanja odbojkaša Zadra u Osijeku kod Murse u 9. kolu Prve A lige mogla bi se donijeti dva zaključka. Prvi je svakako pozitivan za Zadrane, čija je mlada momčad protiv jednog od najboljih sastava u ligi (u kojoj nema zagrebačke i kaštelanske Mladosti) odigrala, u najmanju ruku, ravnopravan prvi i treći set. Spoznaja je to koja može biti ohrabrenje pred nastavak sezone. S druge strane, Zadar nastavlja gubiti utakmice po uhodanom ritmu. Do 20. poena u setu dobro, nakon toga, bez obzira kakav je rezultat tada, sve ode naopako. Već prvi prvoligaški set, koji je Zadar ove sezone igrao na gostovanju u Splitu i u kojem nije realizirao čak šest set lopti, pokazao je da momčad Marina Masnića ne može završiti posao u setu u kojem je veliku većinu onog što je potrebno za pozitivan ishod već napravila. Nažalost za Zadrane “slučaj Split” nije bio izolirani događaj, Zadar je nastavio gubiti setove i utakmice u kojima je, uz samo malo bolju igru u ključnim trenucima mogao najmanje do jednog boda. A kako se to skuplja bod po bod najbolje znaju odbojkaši Šibenika koji su čak pet dvoboja ove sezone izgubili 2:3. No, u svakom tom porazu osvojili su jedan bod i zato trenutačno imaju tri boda više od Zadra, koji, kao i Šibenik, ima samo jednu pobjedu.
Zadar je u opasnoj silaznoj putanji i bez obzira što se u igri vidi određeni napredak, pa Zadar više ne gubi tako uvjerljivo kao na nekim početnim utakmicama (Sisak, Rijeka), u konačnici se zbrajaju samo bodovi. A njih ili imate ili nemate. Igrači s Višnjika ih imaju toliko da s njima trenutačno mogu samo u Drugu ligu. Do odmora, koji će potrajati mjesec dana, pred Zadrom je još domaći dvoboj s Rovinjem i gostovanje kod Vukovara. Rezultati u prvih 9 kola pokazuju da u Prvoj A ligi pravih favorita nema, nije to očito ni Rovinj koji je nakon pet početnih pobjeda prošli vikend izgubio obje utakmice na gostovanjima. A lani je baš protiv Rovinja, i to u gostima, Zadar u inače lošoj sezoni odigrao vjerojatno najbolju utakmicu sezone. Dakle, nema razloga za prijevremenu kapitulaciju. Uostalom, Daruvar je u prošlom kolu pobijedio Rovinj, a Zadar je uz samo malo koncentracije, a možda i sportske sreće Daruvar s Višnjika prije desetak mogao otpratiti s čistih 3:0.


PRVA B HOL (Ž)




Rezultati 8. kolo: Split 1700 II – Zadar 3:0, Drenova – Marčana 3:0, Šibenik – Rovinj 3:2, Dubrovnik – Brda 2:3, Nova Gradiška – Bilje 3:1.
Šibenik22, Marčana 18, Rovinj 15, Drenova 14. N. Gradiška 13, Dubrovnik 11, Zadar 9, Split 1700 II 8, Bilje 6, Brda 4
9. kolo (10./11. prosinca): Zadar – Drenova (11. prosinca, 17 sati), Bilje – Split 1700 II, Brda – Nova Gradiška, Rovinj – Dubrovnik, Marčana – Šibenik.


Zadranke skromne na gostovanjima


U Prvoj B ligi odbojkašice Zadra nastavile su s vrlo lošim nastupima na gostovanjima. Protiv druge ekipe Splita Zadranke nisu bile ni blizu seta, a da ne govorimo bod(ovima). U 9. kolu na Višnjik dolazi Drenova i s pobjedom u toj utakmici ekipa Roberta Kresoje za polusezonu bi mogla reći da nije bila toliko loša. Zadar se pokušava snalaziti s kadetkinjama i tri iskusnije igračice, a kako će sve na kraju ispasti, najviše ovisi o učinku na domaćem terenu. Kad već ne ide na gostovanjima, Višnjik, kao što smo to više puta ponovili, ostaje jedini izbor.