Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Crveni daju konačnu ocjenu promjenjivoj jeseni

Autor: Šime Ćurko

07.12.2012. 23:00
Crveni daju konačnu ocjenu promjenjivoj jeseni

Foto: Zvonko KUCELIN



Zadnje mjesto na polusezoni bilo bi veliko psihološko opterećenje za našu momčad – kaže Milin


Za početak procjena Ferde Milina, trenera Zadra, snage Splita.
– Nakon Dinama Split je najbolja momčad lige.
Ako je doista tako, a Milin sigurno nije jedini koji razmišlja u tom smjeru, momčad sa Stanova u 19. kolu Prve HNL čeka težak ispit. Zapravo, u ovoj situaciji ne znamo za koju bismo momčad u ligi mogli reći da bi Zadranima bila – lagani ispit.
– Lagani ili težak, ali taj ćemo ispit morati riješiti – nastavlja Milin.
U školi su nas učili da se neki ispiti rješavaju formulama koje, dakako, prije toga treba naučiti.
– Formula se zna, posebno na domaćem terenu. Moramo biti racionalni i konkretni, sa što manje pogrešaka u našoj igri. Pokazali smo da znamo i možemo tako igrati.
Split sanja Europu, a Zadar bi bio itekako sretan da dogodine ne bude u Drugoj ligi.
– Svatko ima svoje ambicije, a naše su takve kakve jesu. Protivnike ne možemo birati, a situacija na ljestvici nas tjera na to da moramo razmišljati o pobjedi.
Milin dobro da će Zadar, ako ne pobijedi Split, polusezonu završiti kao posljednji na ljestvici budući da je Zagreb jučer pobijedio Istru.
– To moramo izbjeći jer otići na odmor sa 12. mjesta je veliki teret. Svakako, bitni su bodovi, a ne trenutačna pozicija koja se u jednom kolu može promijeniti, ali zadnje mjesto bilo bi veliko psihološko opterećenje za našu momčad.
Zadar tako nema što previše razmišljati. Ili pobjeda protiv Splita ili stajanje u prvom redu za selidbu u niži rang.
– Znamo mi vrlo dobro gdje smo na ljestvici i što trebamo napraviti za pomaknuti se s ove pozicije.
Kad je riječ o sastavu Milin je još ranije potvrdio da će na lijevi bok Roberto Viduka, koji će tako debitirati u Prvoj HNL.
– Vjerujem svakom igraču koji je trenutačno u kadru prve momčadi, bez obzira je li riječ o juniorima ili nekom od iskusnijih. Uostalom, mladi igrači prije ili kasnije moraju preuzeti odgovornost.
Formacija će biti kao i u Puli, a vjerojatno bi i momčad bila ista da zbog kartona nisu kažnjeni Heister, Sarić i Ivančić.
– Perica će biti jedini napadač, a iza njega će se ubaciti Mršić i Gržan kao povučene špice.
U Puli je Zadar skrivio jedanaesterac nakon 12 sekundi igre. Slaven je Zadru u uzvratu Kupa zabio u 4. minuti, Istra i Rijeka na Stanovima su poveli vrlo brzo…
– Nažalost, više puta nam se dogodilo primanje golova u prvim minutama. Nekad bismo se uspjeli vratiti, a nekad baš i ne. Pokušavamo riješiti taj problem jer svaki gol u tako ranoj fazi utakmice može nas skupo koštati. Ne znam jesmo li naučili lekciju jer ćemo to tek morati pokazati. Za početak protiv Splita.
Vjerojatni sastav: Ježina – Prahić, Šimurina, Jerbić – Bilaver, Begonja, Banović, Viduka, Mršić, Gražan – Perica. Pričuve: Borgelott, Čirjak, Jurjević, Surać, Ćurjurić, Muić, Tokić.