Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Siječanj u kazalištu

08.01.2012. 23:00
Siječanj u kazalištu


Nakon pauze za božićne i novogodišnje blagdane s radom nastavlja i Hrvatsko narodno kazalište Zadar. Za mjesec pred nama pripremili su nekoliko događaja koje ćemo još najavljivati u našoj tjednoj rubrici. A tko će sve u Zadru svirati i tko će nas nasmijati u komedijama pročitajte u nastavku teksta.


Smijeh kao lijek
U petak 13. siječnja u HNK-u Zadar, s početkom u 20 sati prikazat će se najdugovječnija predstava na svijetu – Stilske vježbe. Pero Kvrgić i Lela Margitić nastupit će na zadarskoj pozornici u sklopu humanitarne akcije “Smijeh kao lijek” u organizaciji Lige protiv raka Zadar. Ova krasna akcija s kojom uplovljavamo u novu godinu u HNK-u Zadar nije uključena u redovitu pretplatu, a koštat će vas samo 30 kuna za ulaznicu. Zauzvrat publiku očekuje obilje zdravog smijeha uz doajene hrvatskog kazališta.
Jazz u klasičnom ruhu
Koncert Klasičari vole Jazz u sklopu Acoustic projekta ansambla Zagrebačke filharmonije održat će se u srijedu 18. siječnja u 20 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru.
Na programu se nalaze djela Piazzole, Bacha, Rotte, Weila, Brechta, Palanovića i D’Riveire. Koncert je uključen u redovitu koncertnu pretplatu, a karte se mogu nabaviti u slobodnoj prodaji na blagajni HNK Zadar i sat vremena prije početka koncerta na Sveučilištu.
Ljubi s ljubavlju
U petak 20 siječnja, s početkom u 20 sati u HNK-u Zadar na rasporedu je koncert u čast Ljube Stipišića-Delmate Ljubi s ljubavlju. Uz koncert bit će upriličeno i predstavljanje notnog izdanja Identitet autora Ljube Stipišića-Delmate. Događaj organizira Gradska knjižnica Zadar, a Delmatine skladbe na koncertu izvodit će zadarske ženske klape Anima Maris i Karmel, zadarske muške klape Ardura, Cantus, Kadena, Kaleta, Kontrada i Kožino te zborovi Gradski zbor Brodosplit i Condura Croatica- Zadar. Prihod od donacija i prodaje knjige namijenjen je osnivanju Zaklade Delmata s ciljem promicanja klapske pjesme i očuvanja baštinskih vrijednosti. Ulaz je besplatan uz preuzimanje ulaznica na blagajni HNK Zadar i u Gradskoj knjižnici Zadar od 16. siječnja.
Što skriva Pandora?
U četvrtak 26. siječnja s početkom u 20 sati u HNK-u Zadar očekuje nas još jedna komedija. U izvedbi Teatra Gavran po tekstu Mire Gavrana i pod redateljskom palicom Roberta Raponje igrat će Pandorina kutijica. U predstavi igraju Željko Duvnjak, Ivica Jončić i Mladena Gavran. Radi se o komediji koja obrađuje uvijek zanimljivu i neiscrpnu temu muško-ženskih odnosa, a sudeći po ostalim uratcima Mire Gavrana očekuje nas obilje smijeha.
Predstava je uključena u dramsku pretplatu.
Humanitarni koncert za kraj
Mjesečni program završava utorak 31. siječnja s humanitarnim koncertom u 20 sati. U HNK-u Zadar održat će se koncert Bućo i prijatelji, a kao gosti nastupit će klape Intrade, Lanterna, Kontrada, ženska klapa Barufa i Frane Nonković.
Koncert je izvan pretplate, a sav ostvareni prihod od ulaznica namijenjen je u humanitarne svrhe.