Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

U Šibenik po prvo ovogodišnje čudo

08.01.2012. 23:00
U Šibenik po prvo ovogodišnje čudo


Stanje na ljestvici kazuje da je između pretposljednjeg Alkara i trećeplasiranog Jollyja tek jedan bod razlike, što svima daje jednaku šansu u nastavku


Mjesečni odmor od A-1 ligaških obveza košarkašima Sonik-Puntamike protekao je radno s minimalnim blagdanskim užicima koji su dominirali prosincem. Neigranje prvenstvenih utakmica je nadomješteno bogatim fizičkim i taktičkim pripremama i slaganju svih bitnih kockica u zeleni stroj koji se traži u nastavku sezone. Takav scenarij poželio je i najbolji Plantakov pojedinac u momčadi tijekom prvog dijela sezone, Marijan Čakarun. Njemu je kraj stare i početak nove godine protekao u neugodnosti zalječivanja ozljede skočnog zgloba zbog koje je i upitan za sutrašnje gostovanje u Šibeniku protiv Jolly JBS-a. Ipak, na sreću njegov nastup je izgledniji od sjedenja na klupi te će Puntamičani u tom slučaju imati bitnu kariku pod svojim košem.
– Nisam bio u dobrom stanju nakon završetka polusezone početkom prosinca, jer me zadesila pomalo komplicirana ozljeda skočnog zgloba te sam dva i pol tjedna bio izvan trenažnog procesa. Priključio sam se nedavno treninzima, no i dalje je moj nastup u Šibeniku upitan, a i ako nastupim neće se moći tek tako nadoknaditi to duže izbivanje. Ipak, optimist sam po prirodi i mislim da ću uspjeti u slučaju nastupa doprinijeti momčadi, nadam se u rezultatu s povoljnim završetkom za nas.
Imate uistinu težak zadatak, gostovanje kod jednog od favorita za ulazak u Ligu za prvaka.
– Definitivno, jedno od najtežih gostovanja. Jolly je momčad pokrivena s kvalitetnim igračkim rješenjima i napunjena motivom da se već u prvoj svojoj prvoligaškoj sezoni domogne Lige za prvaka. Zasad im vrlo dobro ide, treći su na ljestvici, odmah iza Splita i Zadra te su favoriti u ovom susretu protiv nas. Njihovu snagu smo i upoznali na otvaranju prvenstva kada smo doživjeli jedini dosad poraz u Jazinama.
Šibenski klub prepun je Zadrana, a neki su od igrača bili i vaši suigrači u zelenom dresu.
– Uz trenera Hrvoja Vlašića, pa Denisa Vrsaljka i njihovog ponajboljeg igrača Ive Josipovića, tu su još bivši kapetan Sonik-Puntamike Mate Mrva i Teo Petani koji je jedan od najzaslužnijih za lanjski veliki uspjeh našeg kluba u Ligi za prvaka. Svi ti igrači dovoljni su za opisati s kakvim sve oružjem raspolaže trener Vlašić, a kada tome se pridoda vrhunski organizator igre Amerikanac Ross i iskusni šuter Puljko, onda je jasno da bi naša pobjeda u Šibeniku bila pravo malo čudo.
Čuda u košarci i nisu tako rijetka, a i stanje na ljestvici ne kazuje da je bilo što sigurno osim da svatko može pobijediti svakoga.
– Istina, čuda u košarci se znaju dogoditi i češće, pa ne treba otpisivati ni nas, pogotovo zbog činjenice da smo odlično radili proteklih mjesec dana. I stanje na ljestvici kazuje da je između pretposljednjeg Alkara i trećeplasiranog Jollyja tek jedan bod razlike što svima daje jednaku šansu u nastavku. No, neke momčadi poput Šibenčana ipak imaju veću kvalitativnu igračku moć i širinu klupe da ostanu u vrhu do kraja osnovnog dijela lige.
Mjesečni odmor dobro je došao momčadi da se i regenerira, dok su i neki ozlijeđeni uspjeli zaliječiti svoje rane.
– Neki su se zaliječili poput Vraneša, no neki su kao ja zaradili ozljedu dok je najgore prošao Blažević koji je obnovio svoju ozljedu te umjesto povratka na parket vjerojatno završio sezonu. Međutim, svi ostali koji su zdravi morat će pokazati da je ova momčad sposobna napraviti dobar rezultat bez obzira na snagu naših sljedećih protivnika – zaključio je Čakarun.