Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Dvije izložbe u MAS-u za Noć muzeja

Autor: Ante Rogić

08.01.2013. 23:00
Dvije izložbe u MAS-u za Noć muzeja

Foto: Sebastian GOVORČIN



Više od 100 hrvatskih muzeja sudjeluje u još jednoj Noći muzeja koja će se ove godine održati 25. siječnja, od 18 do 21 sat. Kao i prijašnjih godina i ovaj put će se manifestaciji pridružiti zadarski muzeji. Dosad je svoj program jedino objavio Muzej antičkog stakla u Zadru koji dan uoči Noći muzeja priprema predstavljanje knjige “Avantura u muzejima / Vodič kroz najzanimljivije hrvatske muzeje”, autorica Irene Jukić Pranjić i Jelene Bračun Filipović. Na sam dan manifestacije otvorit će se izložbe 50 godina Odjela za arheologiju Sveučilišta u Zadru, te Iluminacije, arheološki crteži Krešimira Rončevića – Arheološki muzej u Zagrebu”. U zadarskom MAS-u pripremaju i koncert renesansne glazbe tria “Cobller Renesta String”, a sve posjetitelje očekuje i bogata lutrija, kao i popust na muzejske suvenire od 20 posto.
Ne sumnjamo kako će i ove godine posjetitelji pohrliti u ovaj zadarski muzej koji je i prijašnjih godina bio doslovce pun za vrijeme trajanja ove manifestacije.
Noć muzeja je velika akcija hrvatskih muzeja koju s ciljem popularizacije muzejskih sadržaja i dovođenja publike u muzejske prostore organizira Hrvatsko muzejsko društvo u suradnji s hrvatskim muzejima.