Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Ićo službeno prvi galeb Dalmacije

08.01.2014. 23:00
Ićo službeno prvi galeb Dalmacije


Tisuće Dalmatinaca s priobalja i otoka, sada u najboljim godinama, još se i danas busaju u prsa kako su baš oni najbolji i najuspješniji na daleko ovjenčani dalmatinski galeb, osvajač ženskih srdaca turistkinja. Sve te desetljećima duge ljetne galebarske priče sasvim padaju u vodu, Ive Jeličić Ićo iz Biograda na Moru za dva dana i službeno će biti proglašen prvim galebom Dalmacije.
Povelja Stari galeb Ići će se uručiti u petak navečer u srednjoškolskoj dvorani na svečanoj sjednici Gradskog vijeća a u povodu proslave Dana grada Biograda na Moru koji se obilježava za nebesku zaštitnicu sv. Stošiju, 15. siječnja.
– Ha ha, veseljak sam, druželjubiv, volim društvo, volim pismu, ples, volim ljude dobre volje i veselog srca, a o ženama sve najbolje, govori 67-godišnji dalmatinski galeb Ićo koji je radni vijek uglavnom proveo u kioscima za prodaju novina, cigareta i sveg ostalog, bio prvi u dodiru s turistima, odnosno turistkinjama.
– Muškarci danas ne mogu odgovoriti očekivanjima pridošlog ženskog svijeta željnog zabave. Do grla su u kreditima i minusima, zabrinuti zbog mogućih posljedica i potpuno nezainteresirani za išta osim preživljavanje. A i nema plesnjaka i onako prisne zabave kao nekad, reći će Ićo, obiteljski čovjek s troje djece.
Eto, zašto se u knjigama žalbi hotela nađu i primjedbe gošći da su “lokalni muškarci neaktivni”.
– Po plažama, kafićima, noćnim klubovima, zabavama, feštama i fešticama, muška i ženska društva najčešće se ne miješaju već sjede odvojeno i bez kontakata, svaki sa svojim problemima i temama, zaključio je Ive Jeličić Ićo, službeno prvi galeb Dalmacije.