17 °C
Online izdanje
Nedjelja, 25.lipnja 2017.
Vi ste ovdje:  Home » Županija » Gradovi » Biograd
RSS feed
Današnji broj
Biograd
Povratak
Biograd dobiva memorijalne sobe za poginule branitelje i civile
Piše: Velimir Brkić
Foto: Velimir BRKIĆ

Gradske vlasti u Biogradu rade na projektu izgradnje memorijalnog centra, memorijalnih soba za poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve na području bivše Općine Biograd (Grad Biograd, općine Sv. Filip i Jakov, Pakoštane, Tkon i Pašman).

- Memorijalni centar, odnosno memorijalne sobe, bit će namijenjene za odavanje počasti i paljenje svijeća u čast poginulim braniteljima i civilima u obrambenom Domovinskom ratu. Nešto poput prostora unutar Kamenitih vrata na zagrebačkom Gornjem gradu, rekao je gradonačelnik Ivan Knez.

Memorijalni centar će se graditi na mjestu napuštene i derutne katnice bivše Elektre na ulazu u grad, uz zapadnu stranu ceste iz pravca Benkovca, na Kosi-Torovima.

- Teren je u vlasništvu Grada, a odgovarajući je jer se nalazi na prometnom pravcu na lokaciji gdje će biti puno mjesta za parkiranje i dolazak posjetitelja, objašnjava Knez.

Pritom ističe kako je u tijeku izrada projekta i ishođenje potrebne dokumentacije za izgradnju memorijalnog centra na tzv. Sedmoj četi.

- Kako je prije 12 godina kod Gradske uprave podignut spomenik u čast poginulim hrvatskim vitezovima, junacima Domovinskog rata, odlučili smo se za izgradnju memorijalnih soba u kojima će između ostalog biti i njihova imena, najavio je Knez.

Trenutno nema komentara

Komentiranje više nije dostupno
Copyright © 2008. Zadarski list Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | Marketing
Powered by Sitestudio.hr