Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Bibinjac zadarsku policiju prijavio MUP-u

10.01.2018. 13:53
Bibinjac zadarsku policiju prijavio MUP-u


Zbog već trećeg oštećenja njegove brodice i činjenice da ga zadarska policija do danas nije obavijestila o tome je li uopće pronašla počinitelja, 68-godišnji Andrija Lenkić iz Bibinja jučer je MUP-u podnio prijavu protiv zadarskih inspektora. U našu se radakciju javio odmah nakon razgovora s djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova kojima je, kako kaže, ispričao sve o svom slučaju, te najavio kako je sve odlučio dati u javnost "jer mu je više dosta nemara policije":
– Nije mi lako sa svim ovim izlaziti u javnost, ali više ne mogu i neću trpjeti što mi se radi jer, što je najgore, znam i tko mi to radi. Riječ je o mojemu susjedu koji ima psa pitbulla i kojega sam morao prijaviti nakon nedavnog napada kada sam jedva spasio živu glavu. Policiji sam sve to rekao, a od njih nije u redu da se prema meni ovako ponašaju i da i nakon trećeg oštećenja mojega kaića nisu napravili ništa, niti me ikada obavijestili o tome što su poduzeli. A sve je počelo još ovoga ljeta, pa vi sada vidite koliko ova moja muka traje – kazao nam je Lenkić, čim su djelatnici policije otišli iz Bibinja.
Naime, zadnje oštećenje njegove brodice dogodilo se jučer ujutro kada je otišao pogledati brodicu zbog olujnog juga koje je sve snažnije puhalo. Međutim, već prvi prizor otkrio mu je da nikako nije mogla biti riječ o posljedicama nevremena:
– Nisam mogao sebi doći kada sam vidio što su mi napravili! Odmah je bilo jasno da je riječ o namjernoj šteti, a ne onoj od vjetra jer je u kaić bačen kamen i penta mi je sva stučena, riječ je o marki Merkur od pet konja. Vidi se da je netko po njoj udarao dokle god je ne razbije, a odmah sam znao da je namjerno jer su mi to isto već jednom učinili. Pentu sam tada morao nositi majstoru i popravak me došao oko 3.000 kuna, sada ću opet s njim morati na popravak, a pitanje je koliko će sada koštati i može li se to napraviti. Pa, tko ovo više može podnijeti, živim u strahu?! Zašto policija ne radi svoj posao, pa već su tri puta bili zbog iste stvari, ali samo naprave zapisnik i odu – kaže Lenkić.
Na pitanje da nam kaže tko mu to radi štetu kako bismo i s njim mogli razgovarati, odgovara kako želi da "najprije policija napravi svoje i objavi ime onoga tko mu već treći put uništava kaić".
– S osobama koje mi to rade nikad u životu nisam bio u sporu, ali čini se da oni nešto imaju protiv mene. Kada sam se za Badnjak vraćao kući s mise napao me njihov pitbull i da se spasim skočio sam dva metra preko zida. Zbog njihovog psa jednom nisam mogao ni izići iz auta. Tako sam i na Badnjak morao zvati policiju, došli su, napravili zapisnik kao i obično, i više nikom ništa. Ja ovo više ne mogu trpjeti i zato sam se obratio i MUP-u jer ovo je jedini način da se zaštitim. Ne mogu ja u 68. godini skakati preko zidova zbog krvoločnih pasa i strahovati hoće li još kamen doletjeti u moj kaić, možda i kada sam ja tamo – poručuje na kraju Andrija Lenkić, dodajući kako ovoga puta neće odustati, već "pravdu istjerati do kraja".
– Žalosno je da sam se zbog nemara policije morao obratiti Ministarstvu i vama novinarima, ali druge mi nije bilo. Što ja znam što slijedi nakon napada pitbulla i bacanja trećeg kamena u kaić? Zato sam, čim su ovi policajci iz zadarske policije otišli sa uviđaja, odmah nazvao MUP, a oni su mi rekli da napravim prijavu protiv naše policije u Zadru i pošaljem dopis njima u Zagreb – zaključuje Lenkić.


Žodan: Naši su djelatnici izišli na teren
Nakon razgovora s Andrijom Lenkićem, njegov smo slučaj provjerili u Policijskoj upravi zadarskoj, a glasnogovornik Elis Žodan potvrdio nam je da su njihovi djelatnici toga jutra bili na očevidu na brodici u Bibinjama.
– Dobili smo dojavu o oštećenju broda i kamenu ubačenom u brod, nakon čega su naši djelatnici izišli na teren, a nakon obrade, događaj ćemo okvalificirati kako to zakon nalaže – kaže Žodan.