Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Ivanov: Pobijediti za naše navijače

Autor: Roman Morović

08.02.2009. 23:00
Ivanov: Pobijediti za naše navijače

Foto: Filip BRALA



– Zaista ne znam što se točno dogodilo tako da ne mogu to niti komentirati. Ne razumijem što navijači imaju protiv mene. Uvijek na terenu dajem sve od sebe i cijenim njihovu podršku s tribina, a sjetit ćete se da sam čak i pobjedu protiv Cibone u ime cijele momčadi posvetio jednom našem navijaču


Tko bi rekao da se iza kratice KK Zadar krije košarkaški klub. Jer sve ovo što se događalo posljednjih dana (a i mjeseci) ima veze sa svačim osim sa samom košarkaškom igrom. Dvaput su se mijenjali treneri, triput su se tjerali igrači, a navijači prosvjeduju protiv uprave koja i dalje tvrdi da je sve pod kontrolom. Plaće igrača su neredovite, i oni su nezadovoljni. Novaca malo ima pa malo nema ali odgovorni tvrde da će ih uskoro biti dovoljno. Samo da to „uskoro” ne bude prekasno. Pojačanja su nužna želi li se ostvariti zacrtane ciljeve. Jedno takvo trebalo je sletjeti u Zadar prošloga tjedna pa se greškom (samo pitanje čijom) ukrcalo u avion za Atenu. Ni ozljede nisu baš mazile Zadrane, a na utakmici protiv Zagreba prvi je put zaiskrilo i na relaciji igrač-navijači. Navijači tvde kako ih Dejan Ivanov uvrijedio, igrač ne zna o čemu se radi, a uprava će sve to razmotriti i po potrebi donijeti stegovne mjere.
– Zaista ne znam što se točno dogodilo tako da ne mogu to niti komentirati. Ne razumijem što navijači imaju protiv mene. Uvijek na terenu dajem sve od sebe i cijenim njihovu podršku s tribina, a sjetit ćete se da sam čak i pobjedu protiv Cibone u ime cijele momčadi posvetio jednom našem navijaču koji je tada imao obiteljskih problema. Zaista ne znam čime sam to zaslužio – kaže Ivanov.
U svakoj utakmici idemo na pobjedu
Kako se uz sve to koncentrirati na košarku i na večerašnju utakmicu 3. kola Eurokupa protiv Unicsa? Zadar je domaćim porazom od Benettona prošloga tjedna bitno kompromitirao svoje šanse za plasman na Final Eight Eurokupa. Znali su Zadrani da će im za prolaz dalje trebati sve tri domaće pobjede i eventualno jedna gostujuća, no taj je plan vrlo brzo pao u vodu. Sada protiv Unicsa imaju imperativ pobjede ukoliko ne žele već večeras napustiti europsku scenu za ovu sezonu.
– Mi  svaku utakmicu idemo na pobjedu pa ćemo tako i ovu. Želimo pobijediti Unics za naše navijače. Znamo da će to biti vrlo teško jer su oni jedna vrlo dobra momčad, no mi će kao i uvijek dati sve od sebe da dođemo do pobjede. Svjesni smo da su nam za prolaz u drugi krug potrebne sve četiri pobjede do kraja što nije nimalo lako ostvariti, no dok postoji šansa mi ćemo se boriti.
Biti će to prva utakmica pod vodstvom novog trenera Zmage Sagadina koji se sinoć predstavio igračima i zadarskoj javnosti. Koliko će takozvani „pozitivan šok” nakon promjene trenera utjecati na igrače ostaje da vidimo, no sasvim je sigurno da će u Zadar tokom idućih dana morati sletjeti još barem jedno ili dva nova imena žele li se Zadrani vratiti na pobjednički kolosjek, odnosno barem na četvrto mjesto NLB lige. Poraz u Trnskom bitno je poljuljao zadarske šanse za plasman na završni turnir regionalne lige ali još je pet kola do kraja i sve je još uvijek otvoreno.
 Zmagin „pozitivan šok”
 – Takva nam je nažalost cijela sezona. Ponovno smo odigrali jako loše i izgubili još jednu utakmicu na gostovanju. Ali što je tu je, to je sada iza nas i moramo gledati naprijed jer smo još uvijek u punoj utrci za Final Four. Sada smo dobili i novog trenera pa ćemo vidjeti što će se promijeniti. Još ga nismo dovoljno dobro upoznali ali čuo sam da je dobar trener. Mislim da se mi kao momčad još uvijek, bez obzira na sve ovo što se događa, držimo vrlo dobro.  Nije nam lako ali borimo se iz utakmice u utakmicu da postignemo što bolji rezultat – zaključio je Ivanov.
Za razliku od Zadra, njegov večerašnji protivnik Unics igra iz utakmice u utakmicu sve bolje i bolje. Prvi krug Eurokupa momčad srpskog trenera Ace Petrovića prošla je bez poraza pobijedivši dvaput Dinamo Moskvu, Barons Rigu i bugarski Lucoil Academic, a prvi europski poraz ove sezone doživjeli su u 1.kolu drugoga kruga na gostovanju u Trevisu. Benetton je tada slavio sa 68-66 s tim da je Marko Popović promašio tricu za pobjedu u posljednjem napadu. Prošloga tjedna Unics je bez većih problema u Kazanu savladao Turk Telekom sa 72-57 u utakmici koju su kontrolirali od prve do posljednje minute. Opasnosti za Zadar u ovoj će utakmici vrebati sa svih strana, a upitan je jedino nastup prvog strijelca momčadi Tariqua Kirksaya koji nije igrao protiv Benettona i Turk Telekoma. Nakon svega što se događalo posljednjih dana može se zaključiti kako je ovo prva utakmica ove sezone u kojoj Zadar na svom terenu nije favorit, a naročito kada se svemu tome pridoda i činjnica da su navijači najavili odlazak iz dvorane nakon prve četvrtine. Koliko će toga u jednom danu uspjeti promijeniti novi trener Zmago Sagadin saznat ćemo večeras, no puno će važnije ipak biti ono što će se događati idućih dana po pitanju dolaska novih igrača.


 PROŠLE SEZONE SVAKOM PO POBJEDA




Prošle sezone Zadar i Unics sastali su se dvaput u prvom krugu ondašnjeg Uleb kupa. Već u prvom kolu Zadrani su se u dalekom Kazanu izborili za produžetak, no više od toga nisu mogli, te su na koncu poraženi sa 90:87. U uzvratu je pak, pred punim Jazinama, Petrovićeva (zadarskog Ace Petrovića) momčad došla do velike pobjede 76:64 kontorliravši utakmicu od prve do posljednje minute. Iz te će se momčadi u Zadar ponovno vratiti samo trojica, Chikalkin, Sokolov i Kirksay.