Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Tečaj informatike za odrasle

Autor: Ivan Stagličić

08.02.2010. 23:00
Tečaj informatike za odrasle


U Pučkom otvorenom učilištu “Dom na žalu”, u tijeku je tečaj informatike za odrasle koji će trajati do 1. ožujka. Ovaj tečaj novost je u programu Pučkog otvorenog učilišta u Preku, koje je dosad već organiziralo tečajeve engleskog jezika, suvremenog plesa, ritmike i plesne radionice za djecu, kao i autoškolu.
Riječ je o programu informatičkog i računalnog opismenjavanja koji je prilagođen za starije od 14 godina. Polaznici će tijekom tečaja naučiti kreirati i prebacivati dokumente u word programe, uporabu interneta i međumrežnih pomagala te pisanje, primanje i slanje elektroničke pošte. Voditelj tečaja je Danijel Vučinović, a tečaj trenutačno pohađa 18 polaznika koji se školuju prema programima A.C.M.E. Zadar. “Dom na žalu” raspolaže informatičkim kabinetom s pet računala, a uskoro će se nabaviti još dva radi kvalitetnije provedbe ovog tečaja. Obuka se odvija u tri skupine koje se sastaju dva puta tjedno, utorkom i četvrtkom po jedan sat. Program je zamišljen kao deset sati intenzivne obuke tijekom mjesec i pol dana, plus praktična obuka, a polaznici će dobiti i potrebne radne materijale.
Poseban popust za pohađanje tečaja ostvaruju umirovljenici, nezaposleni, korisnici socijalne pomoći i branitelji. Po završetku tečaja svaki će polaznik dobiti uvjerenje o završenom tečaju i informatičkom znanju koje je stekao.