Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zadar u srpnju centar svjetskog juniorskog jedrenja

08.02.2011. 23:00
Zadar u srpnju centar svjetskog juniorskog jedrenja


Svečanom podizanju službene zastave Svjetskog juniorskog prvenstva u jedrenju,  prethodila je konferencija za medije na kojoj su ugledni gosti na čelu sa Antunom Vrdoljakom, članom Međunarodnog olimpijskog odbora i počasnim predsjednikom Hrvatskog olimpijskog odbora, predstavili ovaj veliki svjetski sportski događaj koji će Zadar ugostiti od 7. do 16. srpnja ove godine. On je istaknuo važnost ovog prvenstva u smislu popularizacije jedrenja i održavanja bogate tradicije ovog sporta u Dalmaciji i Zadru.
– Zahvalio bih prije svega na pozivu kao i gostima iz svijeta kojima sigurno nije žao, kao ni meni, što su došli u suncem okupani Zadar. Ovo svjetsko prvenstvo koje će se održati za pet mjeseci je veliki događaj za Hrvatsku i Zadar te je vrlo važno da je Jedriličarski klub Uskok sposoban organizirati ovu veliku manifestaciju što je već bezbroj puta i dokazao. Također sam dobio obećanje predsjednika Međunarodnog olimpijskog odbora Jacquesa Roggea da će posjetiti Zadar u dane održavanja svjetskog prvenstva. On je veliki zaljubljenik u jedrenje i njegov dolazak bi značio uistinu mnogo za promodžbu Hrvatske i jedrenja kod nas uopće. Ono što je najvažnije je da uz propagandu koju prati ovakvo natjecanje po završetku prvenstva dobijemo novu djecu koja se žele baviti ovim sportom. Svi uvjeti su tu, u ovom prelijepom Zadarskom kanalu. Prostor za jedrenje je senzacionalan i samo treba malo propagande da bi se učvrstio Zadar kao stalni centar europskog jedrenja – kazao je Vrdoljak nakon kojeg je riječ dobio  Antonio Gonzales de la Madrid, predstavnik Svjetskog jedriličarskog saveza.
– Ono što mogu obećati jest da će juniorsko svjetsko prvenstvo u jedrenju koje se održava u Zadru u srpnju donijeti osmijehe na mnoga lica. Uzbuđen sam što sam došao u Zadar, što održavamo razne radne sastanke i upoznajemo sponzore i to nas sve skupa jako veseli. Sigurni smo da su svi ljudi u Zadru koji su uključeni u organizaciju ovog prvenstva, predvođeni Jedriličarskim klubom Uskok, daju svoj maksimum kako bi sve štimalo na samom događaju za pet mjeseci – kratak je bio dela Madrid koji se ponadao da će nakon završetka prvenstva uspjeti naučiti koju riječ hrvatskog jezika.
U ulozi domaćina ovog velikog svjetskog događaja našao se Jedriličarski klub Uskok kojemu će juniosko svjetsko prvenstvo biti ukupno sedmi veliki odgađaj. Stoga za Ivu Mustaća, predsjednika kluba nije bilo dvojbe da će organizacija biti kao i uvijek dosad na vrhunskom nivou.
– Svi u klubu imamo mnogo razloga biti radosni što smo dobili organizaciju ovako zahtjevnog i velikom događaja kao što je Svjetsko juniorsko prvenstvo u jedrenje što će ujedno biti i predolimpijska regata. Ovo natjecanje je ipak zahtjevnije od onih prijašnjih, jer se natječe u više klasa i samim time je puno složenije. Na račun odličnih organizacija prijašnjih natjecanja dobili smo ovaj put jedno od najvećih natjecanja u ovom sportu u svijetu. Nema razloga sumnjati u našu ozbiljnost. Cilj nam je od kraja odraditi naš posao kako treba. Mi ćemo uložiti maksimalan napor i kako se kaže sve da ovo prvenstvo protekne u najboljem redu i da svi budu zadovoljni. Ovom prilikom bi zahvalio svima kojima su nam pomogli da dobijemo ovo prvenstvo kao i onima koji pomažu u organizaciji – riječi su predsjednika kluba Mustaća koji je nakon završetka konferencije u društvu predsjednika Uprave OTP banke, Damirom Odakom potpisao zlatni sponzorski ugovor s ovom bankom u vrijednosti od 300. 000,00 kuna. Tim je činom OTP banka u sklopu programa “Zeleno svjetlo za sport” nastavila dugogodišnju tradiciju sponzoriranja zadarskih jedriličara.
– OTP banka u kontinuitetu sponzorira omladinski sport i izuzetno smo ponosni na vrhunske rezultate naših zadarskih mladih sportaša, posebno jedriličara. Vjerujemo da smo i mi značajno pomogli njihov sportski razvoj. Banka u skladu s time već dugi niz godina pruža potporu JK Uskok te nam je izuzetno drago da i ovog puta možemo pomoći klubu u organizaciji juniorskog svjetskog prvenstva, za koje smo sigurni da će biti vrhunski spektakl omladinskog sporta – izjavio je Odak na kraju, prilikom potpisivanja zlatnog sponzorskog ugovora.