Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Nevažna utakmica pred rasplet sezone

Autor: Šime Ćurko

08.02.2013. 23:00
Nevažna utakmica pred rasplet sezone

Foto: Filip BRALA



Zadar nakon Opatije očekuje razigravanje za ulazak u Skupinu I u koje momčad s Višnjika prenosi rezultate sa Zagrebom, Daruvarom te Karlovcem ili Šibenikom


Opatija? Idemo tamo na kavu – našalio se Marin Masnić, trener odbojkaša Zadra pred dvoboj 14. kola Prve A lige. Doista, Zadar u Opatiju može ići na kavu kad je riječ o rezultatskom značaju utakmice. Ovogodišnji sustav natjecanja je takav da dvoboj Zadra i Opatije ni jednima niti drugima ništa ne znači. Zadar će u gornji dom u koji prenosi rezultate sa Zagrebom, Daruvarom te Karlovcem ili Šibenikom, koji će o četvrtom mjestu odlučiti u međusobnom dvoboju u Karlovcu. Opatijce čeka razigravanje za ostanak u ligi i utakmica sa Zadrom ništa im ne može donijeti niti oduzeti u nastojanju da i sljedeće sezone budu prvoligaši. Ipak, opatijska kava, gorka ili slatka, imat će i svoj dodatak.
– Sljedeći vikend počinje razigravanje za plasman na prve dvije pozicije koje donosi ulazak u Skupini I sljedeće sezone. U tom kontekstu važno je kako ćemo odigrati protiv Opatije i u kakvom ćemo raspoloženju dočekati utakmice s najboljim klubovima u Skupini II. Svakako, igra bi u Opatiji trebala biti bolja od onoga što smo pokazali protiv Karlovca u prošlom kolu.
Iako nije oduševio Zadar je prije tjedan dana pobijedio Karlovac.
– Najvažnija nakon te utakmice bila su tri boda, zatim dobra reakcija igrača u rotacijama, uspješan debi Bobana Čavraga, kao i činjenica da je Mateo Kvartuč, koji je 1996. godište, prvi put odigrao cijelu utakmicu. S tim dijelom možemo biti zadovoljni, iako je, ukupno gledajući, bilo dosta pogrešaka u našoj igri – zaključuje Masnić.
Puta u Opatiju pošteđeni su Josip Viduka i Mario Grubišić, a upitno je koliko može dati Trpimir Burčul, kojem se svako malo “javi” bolno rame.
Raspored 14. kola: Opatija – Zadar (subota, 18 sati), Karlovac – Šibenik, Daruvar – Gornja Vežica, Split – Zagreb.