Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Sin priznao da je lažno teretio majku za zlostavljanje na nagovor sestrina mladića

Autor: Suzana Bandić

08.02.2013. 23:00
Sin priznao da je lažno teretio majku za zlostavljanje na nagovor sestrina mladića


Dječak (11) kojeg je navodno seksualno zlostavljala majka (37), pred sudskim istražiteljima je, kako doznajemo, promijenio iskaz priznavši da je majku lažno optužio na nagovor sestrina mladića. Policija istražuje motiv


Priča o 37-godišnjoj majci-zlostavljačici s jednog zadarskog otoka koja je kućnu adresu zamijenila onom zadarskog istražnog zatvora, još prije mjesec dana zbog sumnji da je seksualno zlostavljala svog 11-godišnjeg sina te mu davala na uživanje marihuanu, dobila je svoj obrat. Dječak je, naime, pred sudskim istražiteljima promijenio svoj iskaz priznavši kako je istina potpuno drugačija od one koju je ispričao policiji. Temeljem te njegove priče policija je početkom siječnja uhitila dječakovu majku te joj odredila jednomjesečni istražni zatvor. Kaznenom prijavom majku se tereti zbog spolne zloupotrebe djeteta, a zakon za to djelo predviđa i do 15 godina iza rešetaka. Osim toga, ovoj majci je i zbog rodoskvrnuća prijetila još jedna godina zatvorske kazne, a sve to s najnovijim priznanjem djeteta pred sudskim istražiteljima ozbiljno je poljuljano.
Što je točno dječak rekao nismo uspjeli doznati jer je cijeli postupak tajan, kako zbog prirode kaznenog djela, a tako i zbog činjenice da je oštećenik u ovom slučaju malodobno dijete.
– Istina je da zastupam osobu za koju me pitate, ali je riječ o strogo tajnom postupku o kojem vam ne mogu govoriti. Ono što mogu reći jest samo da je moja klijentica iznijela svoju obranu, da je odgovarala na pitanja i da vjerujem kako će uskoro biti donesena odluka o ukidanju pritvora – kratko nam je slučaj prokomentirao Dan Marinović, branitelj okrivljene 37-godišnje otočanke.
Izvor blizak obitelji ispričao nam je kako je ova priča oko dječakova zlostavljanja odmah s početka većini mještana s otoka gdje ova obitelj živi bila neprihvatljiva te da se odmah nakon uhićenja majke po mjestu pričalo kako je dječak majku optužio za grozan zločin na nagovor sestrina mladića. Doznajemo i kako je motiv za to, odnosno pozadina gnusne priče zapravo svađa u kojoj se s jedne strane našla 37-godišnja majka, a s druge 18-godišnja kći i njezin 42-godišnji momak. Povezivali su ih zajednički “poslovi” koji su sada predmet policijske istrage i interesa.