Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Tko se brine za Alfreda Hitchocka?

Autor: Valentina Mlađen

08.02.2013. 23:00
Tko se brine za Alfreda Hitchocka?

Foto: Zvonko KUCELIN



Ploču je postavila TZ Zadarske županije, no mi pripremamo plakate tako da će oni biti promijenjeni, među njima i sporni plakat, rekao je Stjepan Felber iz TZ Grada Zadra


Poznatu Hitchcockovu rečenicu po kojoj Zadar ima najljepši zalazak sunca na svijetu napamet znaju svi Zadrani i oni koji u Zadru žive, a da i svi turisti mogu saznati gdje, kada i zašto se poznati redatelj Alfred Hitchcock zaljubio u Zadar zadužena je iformativna ploča na rivi. No plakat unutar ploče već duže vrijeme je oštećen vlagom do te mjere da, osim što ima ružne sive mrlje, tinta na slovima je razlivena i tekst je na nekim mjestima neprepoznatljiv. Iako, mora se priznati s druge strane je plakat s istim tekstom, dobro očuvan. U turističkom gradu, bez obzira na to što nismo u srcu sezone, ovakav prizor i nije najpohvalniji.
Grad nije, Turistička nije…
Kada smo pokušali saznati tko je odgovoran za ploču i kada će plakat biti zamijenjen čini se kako je i nadležnima trebalo vremena da se dogovore.
Direktor TZ Zadra Zvonko Šupe priznao je kako nije primijetio oštećenje na plakatu i kako će se raspitati za njega naglasivši da je taj plakat postavila Turistička zajednica Zadarske županije, a za održavanje ploča zaduženi su u Gradu Zadru pa će najbolje biti da njih kontaktiramo. Glasnogovornica Grada Zadra Ivana Dadić odgovorila je kako je Odjel za komunalne djelatnosti grada zadužen samo za održavanje kutije, odnosno vanjskih konstrukcija u kojima se nalaze plakati te su nas uputili na TZ Grada Zadra koja je po odluci Grada zadužena za kreiranje sadržaja i mijenjanje plakata.
A na sve to u TZ Grada Zadra kažu kako će se plakati mijenjati na vrijeme.
Tko je uklonio ploču?
– Ta ploča nije “pod nama”, nju je postavila TZ Zadarske županije, no mi pripremamo plakate tako da će oni biti promijenjeni, među njima i plakat s likom Alfreda Hitchcocka, rekao je Stjepan Felber iz TZ Grada Zadra koji kaže da će se plakati mijenjati vrlo skoro, a mijenjani su i prošle godine prije sezone.
Uz loše stanje plakata s likom Alfreda Hitchcocka u gradu Zadru misteriozan je i slučaj info-ploče kod crkve sv. Marije. Kod crkve sv. Marije bila je postavljena ploča sa sadržajem o samostanu i crkvi koja je uklonjena te se do daljnjega turisti mogu diviti crkvi i Trgu opatice Čike bez informacija o bogatoj povijesti ustanova koje leže na njemu.