Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Divnu Morić ubio sin?

08.03.2011. 23:00
Divnu Morić ubio sin?


Svega dan nakon što je policija izvijestila o nestanku 40-godišnje Divne Morić iz Benkovca, u obiteljskoj kući njezine 65-godišnje majke Marice Morić-Rašković pronađeno je mrtvo, žensko tijelo. Iako je gotovo sasvim sigurno da je riječ o nestaloj Divni Morić, policija koja je u kući započela očevid oko 17 sati, tu informaciju nije htjela niti potvrditi, ali ni demantirati.
Neslužbeno, međutim, od mještana doznajemo da je netom prije očevida u pratnji policije u obiteljsku kuću u Stankovcima došao 22-godišnji Dino Sakić, sin pokojne. Mladić je, navodno, priznao policiji da je svoju majku početkom prošlog tjedna ubio, a potom bacio u cisternu za vodu, koja se nalazi u unutrašnjosti visoke prizemnice. Mladić je potom priveden u prostorije policije u Zadru, zbog krim-istrage kojom bi se trebali otkriti detalji i okolnosti ove tragedije, kakvu stankovački kraj ne pamti.
Divna Morić živjela je u Benkovcu, a radila u autopraonici u zadarskoj zračnoj luci. Povremeno, najčešće vikendima dolazila je u Stankovce svojoj majci kako bi joj pomogla oko kućanskih poslova. Majka ju je posljednji put vidjela 26. veljače, nakon čega je policiji prijavila njezin nestanak. Njezine crne slutnje da joj je kćer ubijena, nalažost obistinile su se. Tijelo njezine kćeri bilo je sve vrijeme nekoliko metara udaljeno do nje.
Stankovčane je ova vijest šokirala, iako govore da ih nije previše iznenadila s obzirom na to da je mladić već u ranoj mladosti imao problema sa zakonom. Zbog problematičnog ponašanja bio je smješten na dvije godine u dom za odgoj djece i mladeži, gdje je i završio srednju kuharsku školu.
Policijski očevid u obiteljskoj prizemnici Morićevih trajao je do kasno u noć. Tijelo koje su policajci pronašli prevezeno je na Odjel patologije zadarske Opće bolnice gdje će sutra biti obavljena obdukcija. Iako policija nije potvrdila da na tijelu postoje tragovi nasilja, već samo da postoji sumnja na nasilnu smrt, neslužbeno doznajemo da je mladić svoju majku zatukao tupim predmetom, a potom se tijela riješio bacivši ga u cisternu za vodu.
Po okončanju očevida i obdukcije, koji bi trebalo otkriti okolnosti i detalje ovoga tragičnog događaja, policija je najavila konferenciju za novinare na kojima će javnost biti podrobnije obaviještena o događaju. Neslužbeno, također doznajemo da je Dinu Sakiću određeno 40-satno zadržavanje u pritvoru te da će sutra tijekom prijepodneva biti priveden dežurnog istražnom sucu Borisu Babiću.