Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Izići ususret potrebi bližnjega

08.03.2011. 23:00
Izići ususret potrebi bližnjega


Ove godine akcija je namijenjena za pomoć obnove škole i sportske dvorane u Maipu u Čileu koju je prošle godine razorio potres


Korizmena akcija Zadarske nadbiskupije predstavljena je jučer na konferenciji za medije u dvorani Nadbiskupskog ordinarijata u Zadru. Ove godine akcija je namijenjena za pomoć obnove škole i sportske dvorane u Maipu u Čileu koju je prošle godine razorio potres. U školi rade misionarke Kćeri Milosrđa koje djeluju i u Zadarskoj nadbiskupiji. Na konferenciji su govorili zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić, kancelar Zadarske nadbiskupije don Josip Lenkić te s. Mirjam Gadža, redovnica Kćeri Milosrđa.
Mons. Puljić je govoreći o Korizmi istaknuo poziv na molitvu, post i milostinju. Posebno je izdvojio potrebu milostinje u dobrim djelima na koju je pozvao vjernike Zadarske nadbiskupije i sve ljude dobre volje kako bi se uključili u zajedničku Korizmenu akciju.
– Milostinja nam pomaže izići ususret potrebi bližnjega, podijeliti s drugima ono što imamo po Božjoj dobroti. I to je cilj skupljanja milosnih darova za siromašne. To se priređuje diljem svijeta. Na taj se način zapravo duhovno čistimo i pridružujemo gestom milostinje onome zajedništvu o kome nam tako lijepo govori Luka u Djelima apostolskim, da su bili postojani u zajedništvu molitve i dobara. Milostinja nas tako približava ne samo drugima, potrebitima i onima kojima želimo svoj dar udijeliti, nego nas približava i samome Bogu i ona može uistinu postati sredstvo našega obraćenja na što nas potiče Korizma, istaknuo je zadarski nadbiskup.
Korizmena akcija koju naša nadbiskupija pokreće dugi niz godina nailazi na dobar prijem kod djece, mladih, župa, ustanova i pojedinaca koji svojim prilozima mogu obogatiti i ovu akciju, naveo je don Josip Lenkić.
S. Mirjam Gadža je prenijela pozdrave provincijalne glavarice Provincije Srca Marijina iz Čilea, s. Mirne, koja je zajedno s ostalim sestrama iznenađena velikodušnom gestom naše Korizmene akcije koja ove godine ide u Čile.


 KAKO UPLATITI PRILOG




U korizmenoj akciji svojim prilozima mogu sudjelovati svi koji žele pomoći ovu incijativu, župni uredi, župe, samostani, redovničke zajednice, osnovne i srednje škole u Zadarskoj nadbiskupiji, vjeroučitelji, gradovi i općine u Zadarskoj županiji, pojedinci, itd. Prilog se može uplatiti u župnom uredu ili na žiro račun s naznakom ‘za Čile’: Nadbiskupski ordinarijat – Zadar 2407000 -1100041082 Poziv na broj: 02 00755877 – 536.