Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Luki Mašini dvije godine zatvora

08.03.2011. 23:00
Luki Mašini dvije godine zatvora


Nakon što mu je Vrhovni sud pravomoćnom presudom potvrdio osuđujuću presudu Županijskog suda u Zadru, Luka Mašina, kojemu se sudilo zbog dilanja heroina, izdržavat će kaznu zatvora od dvije godine, šest mjeseci dulje nego što mu je zadarski sud presudio
Zadranin Luka Mašina izdržavat će šest mjeseci dužu kaznu zatvora zbog dilanja heroina nego li mu je prije tri mjeseca, u trećem, ponovljenom postupku na Županijskom sudu u Zadru, izrekao sudac Boris Radman.
Naime, Vrhovni sud RH Mašini je potvrdio osuđujuću presudu nižeg suda, ali mu je pravomoćnom presudom kaznu u trajanju od godine i pol preinačio na dvije godine zatvora koju će nakon što dobije rješenje izdržavati u nekoj od hrvatskih kaznionica.
Mašinu se teretilo da je početkom travnja 2004. godine nabavio neutvrđenu količinu heroina, veću od 125,30 grama te je prodavao na zadarskom narko tržištu. Prema optužnici on je heroin pakirao u PVC vrećice te ga potom skrivao na smetlištu u šumskom predjelu zaseoka Sv. Petar – Donje Raštane. Tamo je držao skrivenu preciznu vagu, kutiju s 24 PVC izreska, škare i četiri PVC rukavice, a pretragom stana u Zadru policajci su mu pronašli 18 PVC vrećica, 6 PVC izrezaka, troje rukavice i 5.230 kuna za koje se sumnja da potječu od “dilanja”.
Iako se tijekom sva tri suđenja Mašina branio tvrdivši kako nema veze s pronađenim heroinom, sudac Radman zaključio je kako je tijekom posljednjeg dokaznog postupka nedvojbeno utvrđeno kako je on jedini i isključivi vlasnik heroina koji su zadarski policajci prateći Mašinu pronašli skrivenu u šumarku zaseoka Podvršje nedaleko od Raštana Donjih na tamošnjem smetlištu. Njegovu obranu da se staklo na vozačevim vratima njegova automobila u vrijeme inkriminacije nisu mogla otvoriti, pa da stoga kroz taj prozor nije mogao izbaciti paketić koji su vidjeli policajci u policijskoj “sačekuši”, demantirao je sudski vještak koji je nakon rekonstrukcije utvrdio da se staklo ipak moglo spustiti.