Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Ravnopravnost počinje u obiteljima

08.03.2011. 23:00
Ravnopravnost počinje u obiteljima


U povodu 8. ožujka, Međunarodnog dana žena, gradonačelnik grada Biograda Ivan Knez, dogradonačelnik Marijan Stopfer, predsjednik Gradskog vijeća Tonči Šangulin i direktor i gradske tvrtke Bošana Krunoslav Pešić primili su predstavnice biogradskih gradskih udruga. Tako se ovom prigodom u Gradskoj vijećnici okupio veliki broj žena među kojima predstavnice Udruga Nada, Društva Naša djeca, Crvenog križa, Pomoć za starije i nemoćne, Foruma žena te KUD Kralj Tomislav, dok su gošće na skupu bile i predstavnice udruge Žene s osmijehom iz Svetog Filipa i Jakova.
Zaželjevši svima sretan praznik žena, gradonačelnik Ivan Knez naglasio je da ravnopravnost počinje u obitelji te bi svi trebali početi upravo od svog doma.
– I mi kao gradska vlast možemo se pohvaliti da je od 11 djelatnika u gradskoj upravi devet žena, što je najbolji dokaz ravnopravnosti. Jednako tako u gradu je veliki broj udruga koje su se zadnjih godina uspjele okupiti i pronaći zajednički interes te samim tim i obogatiti zajedništvo i život u gradu, što je za svaku pohvalu, rekao je gradonačelnik.
U nastavku druženja razgovaralo se o različitim temama, a između ostalih sudionica skupa Danica Žepina zahvalila je na gostoprimstvu te naglasila da je Grad imao razumijevanja za rad udruga, za što je najbolji dokaz besplatni tečaj informatike, što ga mnoge pohađaju.
Uz prigodnu zakusku gradonačelnik i suradnici darovali su ruže svim sudionicama skupa te se fotografirali ispred spomenika Majka i dijete u parku gradske uprave.