Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Tema Čehuljice – elektroničko nasilje

08.03.2011. 23:00
Tema Čehuljice – elektroničko nasilje


Sve o zamkama virtualnog svijeta, Duji Stanišiću, koraljima te putovanjima u svjetske destinacije možete saznati u najnovijem broju “Čehuljice”. Najnoviji, 12. broj, lista učenika Osnovne škole Šime Budinića “Čehuljica”, predstavljen je danas u školskoj knjižnici.
Časopis izlazi 12 godina, a kako je rekao i ravnatelj Ivan Čular njegova kvaliteta ogleda se i u tome što ga je Povjerenstvo na županijskom Lidranu i ove godine, već jedanaesti put, predložilo za državnu smotru.
Nakon uvoda na gitarama i čitanja školske himne časopis su predstavile neke od članica uredništva časopisa.
Tema ovogodišnjeg broja glasi “Zamke virtualnog svijeta”.
– Elektroničko nasilje postalo je čest problem naših učenika. Sve češće susrećemo se s tim problemom pa smo se odlučili pozabaviti tom temom i pitati učenike i profesore što misle o tome, jesu li se ikad susreli time, i slično. Porazgovarali smo i sa stručnim osobama te nekim poznatim osobama. To nasilje najviše se odnosi na facebook, myspace, tweeter i slične mreže, rekla je glavna urednica “Čehuljice”, jedanaestogodišnja Zara Škibola.
Od ostalih tema ovogodišnja “Čehuljica” donosi intervju s Dujom Stanišićem, umjetničku rubriku koja je posvećena predstavljanju učenika škole, a predstavljen je i projekt “Upoznajmo se” zahvaljujući kojem su učenici škole ove godine ugostili Luku Modrića, Igora Marenića i Šimu Fantelu te Janu Mijailović. Predstavljen je i literarni kutak s najboljim radovima učenika škole, događaji koji su obilježili proteklu školsku godinu te eko-projekt koji je ove godine posvećen očuvanju koralja, a uvrštene su i dvije zanimljive reportaže iz Londona i Australije.
Predstavljanje “Čehuljice” završeno je kako je i počelo, uz glazbu, nakon čega su se učenici počastili pogačom i sokom te se raspitali gdje mogu nabaviti svoj primjerak “Čehuljice”.