Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Brat (17) dvije godine seksualno zlostavljao šestogodišnju sestricu

Autor: Suzana Bandić

08.03.2013. 23:00
Brat (17) dvije godine seksualno zlostavljao šestogodišnju sestricu


Maloljetnik (17), kojeg se sumnjiči da je dvije godine seksualno zlostavljao šestogodišnju sestricu, zadržan je u istražnom zatvoru kako sa slobode ne bi utjecao na svjedoke ili ponovio kazneno djelo. Zlostavljana djevojčica zbrinuta je, a socijalni radnici pobrinuli su se i za ostalo troje malodobne djece iz te obitelji


Zadarsku, pa i širu hrvatsku javnost, ponovno potresa novi slučaj seksualnoga zlostavljanja djeteta. U novoj stravičnoj priči žrtva je djevojčica koja ima svega šest godina. Nju je dvije godine seksualno zlostavljao njezin 11 godina stariji brat koji je jučer uhićen i prepraćen pritvorskom nadzorniku.
Kako smo neslužbeno doznali, zlostavljanje se odvijalo pod krovom višečlane obitelji na rubnom dijelu Zadarske županije gdje je, osim zlostavljane djevojčice, živjelo još četvero malodobne djece.
– Djeca su zbrinuta. Sve je poduzeto da se prava malodobnih osoba zaštite. Upravo iz tog razloga ja vam ništa više o ovom slučaju ne mogu reći – kratko je prokomentirala Sanja Paleka, ravnateljica zadarskog Centra za socijalnu skrb.
Iz PU zadarske potvrdili su da je u tijeku kriminalističko istraživanje nad 17-godišnjim maloljetnikom sa šireg zadarskog područja. Njega se sumnjiči za kaznena djela spolne zloporabe djeteta mlađeg od 15 godina te rodoskvrnuće.