Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Jakovčić: Ostajemo u koaliciji

Autor: Hina (H)

08.03.2013. 23:00
Jakovčić: Ostajemo u koaliciji


“IDS ostaje u vladajućoj koaliciji, prihvaća poziv premijera Zorana Milanovića da stranka predloži novog kandidata za ministra turizma”, odlučilo je Predsjedništvo IDS-a na izvanrednoj popodnevnoj sjednici u Puli, prenio je predsjednik stranke Ivan Jakovčić na konferenciji za novinare ističući kako IDS očekuje i poziv premijera Milanovića na razgovor u vezi s budućnosti koalicije.
Kako je rekao Jakovčić, IDS želi graditi, ne želi rušiti, imajući u vidu iznimno teško stanje u kojem se nalazi zemlja, jer, kako je rekao, razbijanje koalicije nije ono što građani očekuju.
“Građani očekuju odgovorno upravljanje ovom državom, a IDS je jedna od onih stranaka koja želi odgovorno sudjelovati u vlasti na bilo kojoj razini. Destabilizacija zemlje sigurno nije politika IDS-a” – poručio je Jakovčić. Dodao je kako će do Uskrsa IDS predložiti novog kandidata i s njim izaći u javnost.
Po njegovim riječima, definitino su nužne promjene u koaliciji i ovo je prilika, kako je kazao “za jedna ozbiljan razgovor i o rekonstrukciji Vlade jer iz Vlade odlazi, po mnogima, najbolje ocijenjen ministar”.
“Građani su puno očekivali od nas, puno toga nismo ostvarili. Plan 21 više nije plan, on ne postoji, definitivno je potreban novi dokument i program Vlade za budućnost zemlje” – kazao je Jakovčić. Kako je rekao, u ovom trenutku “IDS želi participirati u vlasti na način da se učine pozitivne promjene u zemlji.
Koalicijski partneri, smatra on, moraju komunicirati, vlast mora komunicirati sa sindikatom i svim interesnim skupinama i nevladinim udrugama i ne možemo ostati sami kao vlast, jer se time neće promijeniti trendovi”.
“Ova zemlja treba nove trendove jer velika većina građana smatra da Hrvatska ide u krivom smjeru i ovoj je prilika za razgovor o mogućoj rekonstrukciji Vlade i kako promjeniti trendove u zemlji” – ocijenio je Jakovčić.
Stoga, kako je rekao “IDS očekuje poziv premijera Milanovića u vezi s budućnosti ove koalicije.
“Mi ne istupamo iz koalicije, mi smo odgovorna stranka, želimo preuzeti odgovornost za budućnost ove zemlje. Bez IDS-a se može, svjesni smo svoje veličine ali siguran sam da možemo dati kvalitetan doprinos u promjeni trendova” – zaključio je predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić.
Zahvalio je ministru Veljku Ostojiću jer se pokazao najboljim stručnjakom za turizam u Hrvatskoj i današnjom je ostavkom pokazao “hrabrost, odgovornost i principijelnost u politici”.
Odgovarajući na pitanje novinara, Jakovčić je kazao kako Predsjedništvo stranke nije raspravljalo o mogućem kandidatu za upražnjeno ministra turizma.