Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Ostojić podnio ostavku, IDS izlazi iz koalicije

Autor: Hina (H)

08.03.2013. 23:00
Ostojić podnio ostavku, IDS izlazi iz koalicije

Foto: FAH



Ministar turizma Veljko Ostojić podnio je ostavku, a predsjedništvo Istarskog demokratskog sabora (IDS) na izvanrednoj sjednici koja je zakazana za danas poslijepodne u Puli trebala bi, po neslužbenim informacijama, raspravljati o izlasku te stranke iz vladajuće koalicije.
Za danas poslijepodne, po završetku sjednice Predsjedništva IDS-a zakazana je izvanredna konferencija za novinare.
Ta tema dolazi na dnevni red nakon što su mediji objavili da je Veljko Ostojić upoznat s detaljima kupoprodaje zemljišta u Balama čija je vrijednost višestruko porasla nakon urbanizacije, te da je njegova šogorica navodno u njegovoj nazočnosti, zemljište platila “na ruke” više nego što je prijavljeno Poreznoj upravi oštetivši tako državni proračun.
Veljko Ostojić izjavio je da je ostavku podnio pod pritiskom izazvanim neutemeljenim optužbama te hajkom velikih razmjera što mu onemogućava da svoju dužnost obavlja na profesionalnoj razini koju su on i njegov tim uspostavili u Ministarstvu.
“Podnosim ostavku na mjesto ministra turizma u Vladi Republike Hrvatske zbog pritisaka koji se posljednjih dana vrše na mene, a koji su rezultat neutemeljenih optužbi i neistina. Hajka ovakvih razmjera onemogućuje mi da svoj posao obavljam na razini profesionalnosti koju smo moj tim i ja uspostavili u Ministarstvu u proteklom razdoblju”, kaže se u izjavi ministra Veljka Ostojića koju prenosi Ministarstvo turizma.
“Nadam se da će Ministarstvo, zbog dobrobiti ove zemlje, nastaviti istim smjerom kojim smo krenuli te da će nastaviti projekte koje smo započeli”, izjavio je Veljko Ostojić koji će se sutra u podne obratiti novinarima u Ministarstvu turizma.
Nakon razgovora s ministrom turizma Veljkom Ostojićem, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović prihvatio je njegovu ostavku, priopćeno je iz Vlade. “Koalicija je postavila visoke etičke standarde za članove Vlade i od njih ne misli odstupiti. Očekujemo da IDS predloži novog kandidata za ministra turizma”, kaže se u priopćenju.