Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Vettel: Zahvaljujući KERS-u napravili smo razliku

08.04.2011. 22:00
Vettel: Zahvaljujući KERS-u napravili smo razliku


 Svjetski prvak u Formuli 1 Sebastian Vettel (Red Bull) bio je najbrži u današnjim kvalifikacijama za VN Malezije, te će u nedjelju krenuti u utrku sa prve startne pozicije.
Vettel je slavio u prvoj utrci sezone u Melbourneu prije dva tjedna, a sada ima priliku trijumfirati i na stazi u Sepangu, gdje slavio i prošle godine
“To dečki, o tome vam pričam. Odličan posao”, čestitao je preko radio veze Vettel serviserima Red Bulla odmah po završetku kvalifikacija.
Red Bull nije koristio tzv. KERS sustav za pojačanje snage motora na VN Australije, zbog toga što nisu bili sigurni koliko je pouzdan. No, zbog konfiguracije staze u Sepangu, koja ima velike ravne dionice, vodstvo ekipe promijenilo je stav prema KERS-u. Odlučili su ga upotrijebiti na VN Malezije i to im se isplatilo.
“Bilo je gusto, dečki iz McLarena bili su odlični, ali zahvaljujući KERS-u napravili smo razliku. Uspjeli smo riješiti promleme sa KERS-om, i da nije bilo njega sigurno ne bi bili tako dobri”, kazao je na konferenciji za novinare Sebastian Vettel.
Inače, prvih pet startnih pozicija isto je kao i na otvaranju sezone u Melbourneu. Iza Vettela je svjetski prvak iz 2008. Lewis Hamilton (McLaren), koji je bio zadovoljan ishodom kvalifikacija. “Naravno da bi mi bilo draže da sutra startam s prvog mjesta, ali Red Bull još uvijek ima malu prednost. Uspjeli smo smanjiti razliku u odnosu na njih i mislim da svi mogu vidjeti da napredujemo”, kazao je Hamilton.
Vettelov momčadski kolega Australac Mark Webber bio je treći u kvalifikacijama, a iza njega slijede Jenson Button (McLaren), Fernando Alonso (Ferrari) i Nick Heidfeld (Lotus Renault), dok je najbolji vozač svih vremena Michael Schumacher (Mercedes) doživio još jedno razočaranje u kvalifikacijama, te je završio na 11. mjestu.