Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Nazor: Ovo je model kako treba igrati

08.04.2016. 22:00
Nazor: Ovo je model kako treba igrati


Nakon pobjede nad Šibenikom Ante Nazor je istaknuo.
– Ovakav pristup moramo imati na svakoj utakmici. Od početka smo ušli jako agresivno i u prvih šest minuta nismo primili koš. To je model kako treba igrati svaku utakmicu. U protivnom se dogodi ono što nam se dogodilo u prva dva kola. Igrači ni u jednom trenutku ne smiju odustati, a i na ovoj utakmici smo vidjeli odustajanje pojedinaca nakon agresivnog početka pa smo primili 19 poena u četiri minute, što je nedopustivo.
Trener Zadra kazao je i sljedeće.
– Treba cijeniti svaku obranu i svaku loptu, maksimalno nastojati iskontrolirati skok, te igrati što brže i jednostavnije. Samo na taj način se mogu otvoriti situacije za sve igrače i to ćemo nastojati prezentirati i na sljedećim utakmicama. Uz pritisak na prednju liniju, koji je vrlo bitan. Moramo iskoristiti ovo razdoblje da se pokušamo vratiti iz krize u koju smo upali. Zato nam je i ova utakmica i visoka pobjeda vrlo važna, jer tako stvaramo timsku koheziju koja nam je potrebna u narednih 11 kola.
Unatoč visokoj pobjedi, ni protiv Šibenika nije sve bio idealno.
– Bilo je i na ovoj utakmici dosta slabih situacija koje moramo ispraviti, posebno agresivnost igrača s klupe. Kada uđu svježi, oni moraju reagirati mnogo bolje. Trebamo u svakom trenutku tražiti maksimalan timski i agresivan pristup, jer drugačije nemamo kvalitetu da izvučemo ovu sezonu na najbolji mogući način..
Kako ste zadovoljni reakcijom mladih igrača u završnici?
– Zadovoljan sam, ali i oni mogu mnogo bolje. Bitno je da grizu na treninzima, suprotstavljaju se starterima i temeljem obrane traže svoju priliku da igraju što više. To je osnovni kriteriji. Kada kao klub budemo imali snagu da postavimo kriterij da netko ulazi u prvu momčad temeljem rada, a ne temeljem talenta, onda ćemo biti u mnogo boljoj situaciji nego što smo sada – istaknuo je Nazor pa zaključio.
– U ove tri godine koliko sam trener Zadra, svake sezone sam se nagledao ovakvih situacija. Bitno je da momci shvate ono što je direktor rekao, da Zadar nije samo prolazna stanica i da respektiraju ovaj dres. Moraju doći na razinu da budu poput onih igrača koji su iz Zadra otišli na viši rang, a ne na niži. Jer ovo ipak veliki klub, bez obzira u kakvom se stanju nalazi.
Jeronimo Šarin, trener Šibenika, utakmicu je prokomentirao ovako.
– Odigrali smo katastrofalno drugo poluvrijeme. Došli smo Zadru u vrlo nezgodnom trenutku, nakon dva teška poraza i nisu si smjeli dopustiti luksuz još jednoga. Ušli su vrlo agresivno, a mi se na to nismo privikli. Najveći problem je bio na mjestu playmakera. Nismo ponovili dobru igru, koju smo imali u 35 minuta prvih dviju utakmica protiv Cibone i Gorice, kada smo pali tek u završnici. Odigrali smo korektnu završnicu prve četvrtine i dio druge, a sve ostalo je bilo za zaborav.