Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Butković: O ministru Mariću mogu reći sve najbolje

08.04.2017. 22:00
Butković: O ministru Mariću mogu reći sve najbolje


Boravak dvaju ministara na zadarskom području novinari su iskoristili kako bi ih upitali o aktualnoj temi krize kroz koju prolazi tvrtka Agrokor, ali i za komentar izjave mostova Mira Bulja u Splitu tijekom svog predstavljanja javnosti kao kandidata za župana u Splitsko-dalmatinskoj županiji, kako ne priznaje ministra financija Zdravka Marića.
– Predizborna kampanja za lokalne izbore je u tijeku. Dosta se uskomešalo, pa su takve i izjave koje pojedini ministri daju. O ministru Mariću mogu reći samo sve najbolje. Osobno ga poštujem kao čovjeka i ministra, a mogu reći i da je veliki znalac u svojoj struci. Kako će se situacija s Agrokorom dalje razvijati? Najbitnije je da se ta situacija stabilizira, a već idući tjedan imat ćemo puno jasnije stvari što je za hrvatsko gospodarstvo najvažnije, rekao je ministar Oleg Butković i dodao kako je ministar Marić puno učinio na čitavom nizu mjera, počevši od porezne reforme, sastavljanja proračuna pa do pomoći u rješavanju situacije u cestarskom prometnom sektoru koji je pod njegovom resoru.
– U cestarskom i prometnom sektoru puno je problema i dugova. Nedavno smo završili plan restrukturiranja čitavog cestarskog sektora, a uloga ministra Zdravka Marića u tome je bila zaista velika. Ja sam mu na tome izuzetno zahvalan, istaknuo je Butković, koji je nadalje, na pitanje novinara o grupiranju ljevice u pojedinim sredinama te zajedničkoj borbi protiv HDZ-a, odgovorio kako je i to očekivano u kampanji, no ne i zabrinjavajuće za HDZ. Kazao je kako ne dvoji da će usprkos svemu HDZ i na ovim lokalnim izborima pobijediti u najvećem broju županija, općina i gradova.
Za gužve na granicama, kazao je kako su se zaista pokazale kao problem. Najavio je kako će zajedno s ministrom turizma pokušati iznaći što skorije rješenje. Spomenuo je kako su te gužve velikim dijelom posljedica zakonskih odredbi i pitanja sigurnosti, no da iziskuju što skorije rješenje.
Ministra Gorana Marića novinari su pitali da prokomentira Todorićevu izjavu kako je tvrtku predao državi.
– U ponedjeljak će Vlada imenovati povjerenika, a samim time krenut će i isplata dobavljačima. Siguran sam da će banke, dobavljači i povjerenik iznaći rješenje za normalno daljnje poslovanje te tvrtke, poručio je ministar državne imovine.