Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Vrsaljko: Sve izgleda poput sna

Autor: Šime Ćurko

08.05.2009. 22:00
Vrsaljko: Sve izgleda poput sna


Uz Mariju Vrsaljko trofejem prvakinja Hrvatske okitile su se i njena sestra Ana te Martina Gambiraža, sve bivše igračice Zadra, koje su ovo ljeto pojačale Gospić


Kadetska prvakinja Hrvatske sa Zadrom bila je 2004. i 2005., dvije godine kasnije na turniru u Šibeniku sa Zadrom je osvojila titulu juniorske prvakinje, a preksinoć nova radost na Baldekinu za Mariju Vrsaljko koja je u dresu Gospića osvojila trofej državnih prvakinja. Treći je to seniorski trofej za Vrsaljko ove sezone, ujedno i treći u karijeri nakon što je ovu sezonu u Gospiću podigla pehar pobjednika regionalnog Kupa “Vojko Herksel”, pa zatim hrvatskog Kupa i nakon svega onaj najsjajniji trofej za najbolju hrvatsku ekipu. Gospićanke su u finalnoj seriji s 3:1 pobijedile Šibenik. Uz Mariju Vrsaljko spomenutim trofejima okitile su se i njena sestra Ana te Martina Gambiraža, sve bivše igračice Zadra, koje su ovo ljeto pojačale Gospić. U četvrtoj utakmici doigravanja Gospić je slavio u Šibeniku 90:72, a M. Vrsaljko je s 26 koševa predvodila svoju ekipu do velikog trijumfa.
– Čini mi se kao da sanjam. Teško je povjerovati da je ova sezona tako dobro završila. Od početka me odlično krenulo, u Gospiću su odlučili smanjiti broj inozemnih igračica i odmah sam dobila priliku. Već u prvom nastupu za Gospić osvojili smo regionalni Kup. Bilo je nekih neplaniranih poraza u regionalnoj ligi, ali smo u Kupu i u prvenstvu sve to nadoknadile – kaže Marija Vrsaljko koja nakon sjajnog šibenskog trijumfa ovih dana uživa u najvećem ličkom gradu.
Lička idila
– Idemo samo s prijema na prijem, svi nam čestitaju, svi nas daruju. Inače, u Gospiću mi je odlično, sa mnom je sestra, Zadar je nakon izgradnje autoceste jako blizu, a i inače uvjeti su u Gospiću odlični. Kad sam se odlučila za Gospić teško je bilo vjerovati da će mi se tamo toliko dobroga dogoditi u tako kratko vrijeme. Ne znam što reći osim da sam oduševljena.
No, trebalo je i doći do titule prvaka Hrvatske nakon što je Šibenik prošle sezone bio apsolutni gospodar u domaćim okvirima te kao takav pokupio sve trofeje.
– Nama je jedan od velikih motiva bio i taj da Šibeniku uzvratimo za lanjsku sezonu. Osim toga Gospić tri godine nije bio prvak, a nikada nisu osvojili Kup i prvenstvo u istoj godini. Sada smo sve to ispunili. S obzirom kako smo igrali ove sezone mislim da smo zaslužili ovakav rasplet sezone.
Što je odlučilo finalnu seriju?
– Naša je velika prednost bila jedna utakmica više na domaćem terenu, a vrlo je bila važna i pobjeda kojom smo poveli u doigravanju 1:0 nakon što je Šibenik u toj utakmici u Gospiću na poluvremenu vodio 17 razlike. Kad smo to uspjeli preokrenuti znali smo da je došlo naše vrijeme.
Euroliga
U četvrtoj utakmici Šibenčanke nisu imale puno izgleda.
– Iako smo znali da i u slučaju poraza imamo još jednu priliku željeli smo posao što prije riješiti. Malo smo se i pribojavali pete utakmice jer se na drugoj utakmici teško ozlijedila Gambiraža, a Salopek i Stilinović također su imale problema s ozljedama. U kratko vrijeme ostali smo bez nekoliko igračica i znali smo da bi se to u petoj utakmici moglo osjetiti. Srećom došli smo do treće pobjede i uzele titulu.
Gospić bi sljedeće sezone trebao igrati u Euroligi.
– Čula sam da se razgovara o tome, ali nastup u Euroligi nitko nije potvrdio. Kako bilo, ostajem u Gospiću i dalje, odradila sam jednu od tri godine na koliko sam potpisala. Dobra je vijest da i većina ostalih igračica ima važeće ugovore tako da ne očekujem puno promjena u ekipi za sljedeću sezonu. To je značajan napredak za klub koji je često u prijelaznom roku mijenjao roster.


TEŠKA OZLJEDA GAMBIRAŽE




Martina Gambiraža u drugoj utakmici finala u Šibeniku je doživjela tešku ozljedu. U doskoku pod košem Šibenika Gambiraži je pukla tetiva koljena koje je iskočilo iz čašice.
– Ozljeda je bila strašna i u trećoj i četvrtoj utakmici rekli smo sebi da ćemo igrati i Martinu koja je operirana u Zagrebu. U njoj smo imali ne samo odličnu suigračicu nego i jednu od najborbenijih djevojaka na parketu za koju nije bilo izgubljene lopte – ističe Vrsaljko.


 SRETNA ZBOG ZADRA


Marija Vrsaljko preksinoć je imala dvostruki razlog za slavlje jer njen matični klub pobjedom protiv Murse izborio je ostanak u ligi.
– Presretna sam zbog Zadra. Veliko mi je olakšanje kad znam da su ostali u ligi i da u klubu i dalje nastavljaju odlično raditi s mladim igračicama.