Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Paklenica pobijedila u Gavranovu čast

08.05.2011. 22:00
Paklenica pobijedila u Gavranovu čast


NK Paklenica iz Starigrada pobjednik je 17. memorijalnog malonogometnog turnira Damir Tomljanović Gavran. Turnir se održava u čast jednog od najvećih junaka Domovinskog rata stožernog brigadira Damira Tomljanovića Gavrana koji je poginuo na vrletima Velebita tijekom Domovinskog rata.
Ove godine osim nogometnih ekipa koje su pristigle iz Zagreba, Delnica, Osijeka, Splita te Zadra i okolnih mjesta, sjećanje na Damira Tomljanovića Gavrana i svih poginulih branitelja u Domovinskom ratu svojom nazočnošću uzveličali su i generali Josip Lucić te Tomo Medved, načelnik Općine Starigrad Krste Ramić, pročelnik UO za odgoj i školstvo Grada Zadra Joso Nekić, pomoćnik pročelnika Ureda za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Zadra Jakov Vidović, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, državni tajnik Ministarstva kulture RH Zoran Šikić, bivši hrvatski nogometni reprezentativac Dario Šimić te mnogi drugi uvaženi gosti, branitelji te mještani Starigrada-Paklenice i Selina. Turniru je nazočila i gospođa Marija Tomljanović, majka poginulog heroja Damira Tomljanovića Gavrana, i ostali članovi uže obitelji.
Uz regularni natjecateljskih dio odigrane su i tri revijalne utakmice. Najprije su malonogometne snage odmjerili tići tića Starigrada-Paklenice i Posedarja, a potom veterani 1. gardijske brigade i planinske satnije iz Starigrada. Treća revijalna utakmica je odigrana između veterana 4. gardijske brigade i predstavnika Zadarske županije. U glazbenom dijelu programa nastupili su klapa “Sveti Mihovil” PU splitsko-dalmatinske i klapa Vinčace iz Novog Vinodolskog te KUD-a Podgorac.
 Drugo mjesto na turniru zauzeli su specijalci ATJ LUČKO. Treća je bila Bojna za specijalna djelovanja iz Delnica, a četvrti su bili veterani UP SG SOD “Damir Tomljanović Gavran” Šepurine.