Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Karamarko: Mladež HDZ-a bila je zanemarivana

08.05.2012. 22:00
Karamarko: Mladež HDZ-a bila je zanemarivana


Kandidat za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) na unutarstranačkim izborima u ovoj stranci predstavio je danas svoj program Mladeži HDZ-a rekavši da je do sada u stranci mladež bila zanemarivana
Kandidat za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) na unutarstranačkim izborima u ovoj stranci predstavio je danas svoj program Mladeži HDZ-a rekavši da je do sada u stranci mladež bila zanemarivana.
U izjavi novinarima prije predstavljanja svoga programa Karamarko je ustvrdio da je mladež u toj stranci do sada uglavnom služila kao dekoracija u nekim općim političkim predstavama. Oni bi na određeni mig morali pljeskati, a na neki drugi signal izgovarati određena imena, dodao je. To nije dobro! U njihovim godinama mi smo stvarali HDZ, neki momci branili su Hrvatsku, a neki postajali generali Hrvatske vojske, naglasio je. Riječ je o mladim i školovanim ljudima koje trebamo iskoristiti i dati im prigodu da se dokažu, rekao je.
Kada pobijedim na ovim izborima i kada dođemo u poziciju birati kandidate za slijedeći saziv Sabora, a vjerujem da će parlamentarni izbori biti i prije nego što mislimo, nastojati ću da bar četvrtina kandidata na izbornim listama budu iz Mladeži HDZ-a, istaknuo je Karamarko.
Ponovio je svoje ranije izrečene tvrdnje da se u HDZ-u vodi tzv. “prljava kampanja” što, ocijenio je, nije dobro te dodao da on u tome ne želi sudjelovati.
Nakon izjave medijima, Karamarko je predstavio svoj program izaslanicima Mladeži HDZ-a, na kojem novinari nisu nazočili, a tijekom dana predstaviti će se i izaslanicima HDZ-a Zagrebačke županije i izaslanicima HDZ-a Grada Zagreba.