Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Nisam ljut, Zadar traži igrače za sljedeću sezonu

08.05.2012. 22:00
Nisam ljut, Zadar traži igrače za sljedeću sezonu


Postigao sam dva gola koja su pomogla Zadru, ali su pomogla i meni. Ukupan dojam je jako pozitivan – kaže Tokić


Zabio je kada je bilo najpotrebnije. Najprije u 21. kolu protiv Intera na Stanovima u 85. minuti za 1:1 u situaciji kada je Zadru prijetio drugi uzastopni domaći poraz (Begonja je nekoliko trenutaka kasnije pogodio za 2:1). Super važan gol postigao je na Kantridi u 22. kolu protiv Rijeke za pobjedu Zadra od 1:0. Ipak, kako sezona ide kraju nema ga u momčadi. Zašto?
– Sada kada je ostanak osiguran otvorila se prilika za neke druge, uglavnom mlađe igrače. S obzirom da sam ja igrač Hajduka na posudbi nije ništa čudno da u Zadru žele vidjeti koliko mogu neki igrači na koje bi se klub mogao osloniti sljedeće sezone. Cijelo vrijeme treniram i bio sam spreman za svaku utakmicu, kao što ću biti spreman i za Osijek u posljednjem kolu i to je ono što se od mene traži – kaže Hrvoje Tokić, napadač Zadra koji se ovo ljeto vraća na Poljud.
S Hajdukom Tokić ima još dvije godine ugovora, a prije dolaska u Zadar bio je na posudbi u Mosoru, Croatiji iz Slavonskog Boda i Vinogradaru. Tokićev matični klub je Hrvatski dragovoljac iz kojeg je u mlađim selekcijama preselio u Hajduk.
– S obzirom da Hajduk sigurno neće ići u velike kupovine za sljedeću sezonu nadam se da će za mene biti prilike, makar na pripremama. To je moj prvi cilj za sljedeću sezonu. Ako se on i ne ostvari razmislit ću o nekoj drugoj opciji.
Je li Zadar potencijalna opcija?
– Sve je moguće, pa tako i to da se vratim u Zadar. Međutim, za takvo što je potreban i dogovor klubova. Ako ne bude išlo u Hajduku svaka druga mogućnost u Prvoj HNL je dobra, posebno ako je to Zadar.
U Hajduku se praktički svakodnevno mijenjaju ciljevi, treneri, vodstvo kluba, igrači… Teško se znači u takvoj situaciji, posebno mladim igračima.
– S ciljevima kluba se ne zamaram, o tome kao igrač na trebam voditi brigu. Radit ću maksimalno i ako bude zdravlja imat ću što pokazati na Poljudu.
Ni u ovakvom Zadru nije lako biti napadač.
– Nije, ali na kraju je sve ispalo odlično. Izborili smo ostanak bez većih stresova, no to nije bilo lako, posebno ne u situaciji kada se činilo da će ispasti čak pet klubova.
I prije utakmice s Osijekom u subotu Tokić može ponuditi završni dojam boravka u Zadru.
– Zadar mi je pomogao ostvariti želju za igranjem u Prvoj HNL. Nakon posudbi u Drugoj ligi otvorila mi se mogućnost nastupa za prvoligaški klub i to je velika stvar u mojoj karijeri. Postigao sam i dva gola koja su pomogla Zadru, ali su pomogla i meni. Ukupan dojam je jako pozitivan. Vidio sam da mogu igrati u Prvoj ligi i to će mi sigurno pomoći u nastavku karijere. Zahvalan sam Zadru na prilici koju sam dobio, a nadam se da su na Stanovima bili zadovoljni onim što sam odigrao.