Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Pipan: Izdržali smo

08.05.2012. 22:00
Pipan: Izdržali smo


ALEŠ PIPAN, TRENER ZADRA
Izdržali smo
– Bilo je stvarno uzbudljivo od prve do posljednje minute, ali ne samo danas, nego posljednjih 14 dana, nakon poraza u Slavonskom Brodu. Sada smo popravili tu grešku i u prvom redu čestitam igračima na izuzetnom zalaganju i borbenosti. Ovo je košarka, koje su sastavni dio greške. Imali smo sve u svojim rukama, visoko vodstvo i sve smo uprskali zbog nekoliko izgubljenih lopti. U produžetku smo opet dopustili Zagrebu da se opasno približi onoj magičnoj granici od sedam poena. Imali smo dobre živce i koncentraciju u završnici produžetka i zasluženo smo slavili.
Što vam je prolazilo kroz glavu kada je Ivanov krenuo na polaganje kod -2 na kraju produžetka?
– Svašta. Pitao sam ga što je bilo. Rekao mi je da je znao da ne smije zabiti da ne bismo otišli u još jedan produžetak. Odluka je bila dobra i lopta je došla u prave ruke.
Pad u drugom poluvremenu?
– Pritisak je bio velik. Zagreb je bio favorit sa više iskusnijih igrača, koji su već igrali ovakve utakmice. Neki naši igrači su prvi put bili u ovakvoj situaciji, ali izdržali su i to je najvažnije.
Jeste li ikad vodili utakmicu u kojoj je protivniku cilj promašiti koš?
– Mislim da nisam. Izgledalo je smiješno, ali i to je dio taktike.
Je li vam palo napamet da kod nerješenog rezultata, tri sekudne prije kraja, sami sebi zabijete koš?
– To je nesportska. Samo slučajno možeš sam sebi zabiti koš.
DRAŽEN BRAJKOVIĆ, TRENER ZAGREB
Nedostajalo energije
– Čestitam Zadru na apsolutno zasluženoj pobjedi. Hvala mojim momcima koji su bili ozljeđeni i igrali na svoju odgovornost, a u proteklih 25 dana nisu odradili nijedan trening. Izvukli su do kraja koliko su mogli. Vidjelo se da nam nedostaje energije, da nismo svježi. Zadar je mnogo rotirao. Na kraju smo u produžetku imali četiri razlike i promašili dvije trice za +7. Pokušavali smo na sve moguće načine dostići zaostatak iz Zadra, ali nije to tako lako u produžetku.
IVE IVANOV, KAPETAN ZADRA
Zaslužili smo ovo
– Mislio sam da smo vodili pola koša, ali u posljednji trenutak sam vidio mali semafor i bacio je Anti na tricu i pogodio je za pobjedu. Cijela sezona je bila turbulentna i zaslužili smo ovo. Igrali smo odlično sve do posljednje četvrtine, kada nam je pala koncentracija i olako smo ispustili veliku prednost koju smo imali. Ali najvažnije je da smo na kraju pobijedili i zasluženo vratili Zadar u ABA ligu. Hvala navijačima koji su nas nosili cijelu utakmicu. Sada idemo ovo proslaviti i onda se okrenuti Jollyju, a posebno polufinalu protiv Cibone. Mislim da još imamo što reći u ovoj sezoni.