Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Brat plakao cijelo vrijeme tijekom davanja iskaza

Autor: Hina (H)

08.05.2013. 22:00
Brat plakao cijelo vrijeme tijekom davanja iskaza

Foto: PIXSELL



Županijsko državno odvjetništvo Mišića tereti da je meksičku turistkinju Selenu Graciano Macedo, koja je kao turistkinja razgledavala park šumu i fotografirala Split, napao 22. kolovoza 2012. na južnoj padini Park šume Marjan


Na splitskom Županijskom sudu počelo je suđenje Ediju  Mišiću (29) iz Splita, optuženom za ubojstvo meksičke turistkinje Selene  Graciano Macedo (31) u kolovozu prošle godine na Marjanu, a na  suđenje su iz Meksika došli majka i brat ubijene djevojke, Emmanuel,  koji je lani zajedno s njom boravio u Splitu.
Županijsko državno odvjetništvo Mišića tereti da je meksičku turistkinju Selenu Graciano Macedo, koja je kao turistkinja razgledavala park  šumu i fotografirala Split, napao 22. kolovoza 2012. na južnoj padini Park  šume Marjan. Djevojku je zaskočio, vezao i odnio do ogradnog zida gdje  je skinuo i ubio kuhinjskim nožem. Ubojstvo je pokušao prikriti tako što  je truplo ugurao u udubinu zida prekrivši ga suhim granjem, borovim  iglicama i kamenjem
 Optuženi Edi Mišić je nakon čitanja optužnice rekao da se ne osjeća  krivim za kazneno djelo koje mu se stavlja na teret.
Posebno je emocionalno bilo svjedočenje Seleninog brata Emmanuela, koji je cijelo vrijeme tijekom davanja iskaza plakao.
 Svjedočio je i otac optuženog Edija Mišića, Branko Mišić, te je predsjedniku sudskog vijeća Vladimiru Živaljiću rekao da je, nakon što su mediji  objavili fotografiju dresa Milana, koji je nakon ubojstva pronađen na  Marjanu, odmah sina pitao zna li on nešto o tome, na što mu je on odgovorio upitno: ‘što ima on s tim’.
 “Kada je moj sin po uhićenju dobio odvjetnika po službenoj dužnosti  rekao je kako mu je svejedno tko će ga braniti. Meni je to bio znak da on s  tim ubojstvom nema nikakve veze”, izjavio je Branko Mišić.