Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

I Zadar ima prvaka u hrvatskom jeziku

Autor: Valentina Mlađen

08.05.2013. 22:00
I Zadar ima prvaka u hrvatskom jeziku

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Učenik sedmog razreda Osnovne škole Bartula Kašića iz Zadra, Marko Miočić, osvojio je prvo mjesto, koje ove godine dijeli s još dvoje učenika


Na 18. državnom natjecanju iz hrvatskog jezika, zatvorenom jučer u Hotelu Donat na Boriku Zadrani su pokazali izvrsno poznavanje materinjeg jezika. Domaćin natjecanja bila je Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje u kojoj se u poznavanju jezika natjecalo oko 150 učenika iz cijele Hrvatske.
– Hvala vam što ste pokazali znanje i dokazali svoju ljubav za hrvatski jezik, a hvala i vašim mentorima koji su pridonijeli tome. Za mene vi ste svi prvaci i nadam se da će barem neki od vas, a pritom posebno apeliram na maturante, otići na studij kroatistike, rekla je na zatvaranju Bernardina Petrović, predsjednica Državnog povjerenstva za hrvatski jezik.
Prije same dodjele nagrada i priznanja dramska skupina OŠ Š. K. Benje odigrala je odličnu predstavu “Carevo novo ruho” kojom su se ove godine uspješno predstavili i na Lidranu.
Na državnom natjecanju iz hrvatskog jezika sudjelovali su učenici sedmih i osmih razreda osnovnih škola te sva četiri razreda srednjih škola. Zadarski učenici koji su bili pozvani na natjecanje ostvarili su odlične rezultate, a odnijeli su i jedno prvo, drugo i treće mjesto. Učenik sedmog razreda Osnovne škole Bartula Kašića iz Zadra, Marko Miočić, osvojio je prvo mjesto, koje ove godine dijeli s još dvoje učenika. Karla Miletić, učenica istog razreda, zadarske Osnovne škole Stanovi osvojila je 3. mjesto. Učenica prvog razreda Gimnazije Jurja Barakovića Tamara Atelj osvojila je visoko drugo mjesto.