Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Leptirići za djecu leptire

Autor: Velimir Brkić

08.05.2013. 22:00
Leptirići za djecu leptire

Foto: Velimir BRKIĆ



Nitko ne može ostati ravnodušan kad se radi o patnji i bolesti ljudi, a posebice smo svi osjetljivi na djecu, rekla je Ružica Bonjolo, ravnateljica vrtića Leptirići koji broji 60-ero djece


Razdragana dječja pjesma iz Dječjeg vrtića Leptirići u Bibinjama čula se u Starom selu i sve do Trga dr. Franje Tuđmana. Djeca su pjesmom poslala poruku podrške djeci iz udruge Debra, oboljeloj od bulozne epidermolize.
– Općina Bibinje je svesrdno podržala kampanju koju provode Udruga Debra Croatia/Djeca leptiri i tvrtka Media-plus, sa zajedničkim ciljem međusobnog povezivanja i organiziranja pomoći i podrške oboljelima od rijetkih bolesti i njihovim obiteljima, kazala je Suzana Lisica iz Općine, koja je zajedno s pročelnikom dipl. oec. Marinom Diklano djeci dijelila promotivne majice.
Debra je društvo oboljelih od bulozne epidermolize koje djeluje već 14 godina i sustavno brine o svim oboljelima i njihovim obiteljima iz Hrvatske, kao i iz susjednih zemalja. 
– Imati takvu vrstu bolesti znači imati kožu krhku i ranjivu poput leptirova krila, a običan dodir može značiti novu bol i novo oštećenje. Većina djece koja se rađa s ovom bolešću već nakon nekoliko godina postaje od 80 do 100% invalid, navodi Lisica.  
Općina Bibinje veliku pažnju i brigu posvećuje upravo bolesnim i nemoćnim ljudima, a posebice onima koji su stalno ovisni o nečijoj pomoći.
– Kupnjom majica koje smo donirali našoj djeci u Dječjem vrtiću Leptirići željeli smo produljiti osnovnu nit kampanje, da se nošenjem tih majica probudi komunikacija, svijest o potrebi pomaganja među ljudima, rekla je Lisica.
Pritom je iskazala uvjerenje kako djeca nošenjem ovih majica zasigurno mogu potaknuti i uključiti druge ljude na ljubav i solidarnost. Cijena majice je 75 kuna plus PDV.