Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Raspjevana dvorana HNK Zadar

Autor: Valentina Mlađen

08.05.2013. 22:00
Raspjevana dvorana HNK Zadar

Foto: Vedran SITNICA



Tijekom smotre predstavili su se pjevački zborovi, orkestri, instrumentalne skupine, orkestar blok flaute, a osim što su nastupili, talentirani učenici jedni drugima bili su i odlična kritička publika


Devet škola i raznolik glazbeni program obilježili su jučer u  Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar 11. smotru glazbenih aktivnosti  osnovnih škola Zadarske županije. Domaćin smotre ove je godine Osnovna škola “Benkovac”, a otvorena je zajedničkim izvedbom Lijepe  naše. Glasove su učenici udružili i u izvedbi skladbe “Jalta, Jalta” kojom  je izvrsni orkestar Osnovne škole “Biograd” otvorio glazbeni dio smotre.
 – Djeco, neka vam je pjesma u srcu i kročite s tom pjesmom u život,  poručila je uime domaćina ravnateljica benkovačke škole Sanja Golem.
Tijekom smotre predstavili su se pjevački zborovi, orkestri, instrumentalne skupine, orkestar blok flaute, a osim što su nastupili, talentirani  učenici jedni drugima bili su i odlična kritička publika. Da znaju cijeniti  trud svojih kolega učenici su pokazali ne štedeći dlanove, dok su ih u publici podržavali i profesori te članovi obitelji.
Jučer su nastupile glazbene skupine OŠ “Biograd”, OŠ “Sukošan”, Privatne osnovne škole “Nova”, OŠ Braće Ribar Posedarje, OŠ Petra Preradovića Zadar, OŠ “Starigrad”, OŠ Šimuna Kožičića Benje Zadar, OŠ “Benkovac”, OŠ “Poličnik”, a kao poseban gost nastupio je Mješoviti zbor Klasične gimnazije Ivana Pavla II.