Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Od sada se u Kneževoj palači možete i vjenčati

08.05.2017. 22:00
Od sada se u Kneževoj palači možete i vjenčati


Kneževa palača nakon temeljite obnove svečano je otvorena 10. veljače ove godine. Koncertni ured Zadar upravlja trima dvoranama u Kneževoj palači, a to su Koncertna, Multimedijalna i Kreativna dvorana. Ravnateljica Koncertne dvorane je Dina Bušić.
U proteklih nekoliko mjeseci u tim prostorima organizirani su i održani brojni događaji, među njima koncerti, predavanja, predstavljanja… Provjerili smo koliko ih je točno bilo.
– Otkad smo u veljači organizirali svečani program otvaranja koji je trajao 10 dana i donio 10 programa od 13. do 21. veljače, u Kneževoj palači Koncertni ured Zadar u vlastitoj je organizaciji održao još 10 različitih programa, odnosno koncerata. Program Koncertnog ureda Zadar do kraja Koncertne sezone, koja inače traje od listopada 2016. do lipnja 2017., nastavljen je po starom konceptu te su održani svi programi koji su se planirali još prošle godine. Od jeseni ćemo reorganizirati naše cikluse i uvesti novi koncept s obzirom na privilegiju korištenja namjenskog glazbenog prostora. No, o tome ćemo reći nešto više pred početak sljedeće Koncertne sezone Zadar, kazala nam je Bušić.
Vanjski organizatori u palači su do danas održali osam programa koji su uključivali predavanja i projekcije filmova u Koncertnoj i u Multimedijalnoj dvorani.
Generalno gledano – Koncertna dvorana najviše se koristi za održavanje koncerata, a zatim predavanja, projekcija i kongresa.
– Multimedijalna dvorana najviše se koristi za održavanje različitih stručnih predavanja, a od subote, 6. svibnja u njoj se sklapaju civilni brakovi, što je naišlo na veliko oduševljenje građana jer su se do sada brakovi sklapali u neadekvatnim uredskim prostorima Državne uprave, ističe Bušić.
Kreativna dvorana je namjenska dvorana za probe glazbenika koji gostuju u palači, a od jeseni u njoj će redovne večernje probe održavati HGPD Zoranić i pjevačko društvo Condura Croatica te Zadarski komorni orkestar, tako da će ona svake večeri biti zauzeta.
Osim javnih programa, održali su se i održat će se programi koji nisu javni već interni za određene skupine direktno pozvanih sudionika konferencija ili predavanja. Do kraja sezone, odnosno do kraja lipnja u Kneževoj palači zasad je u najavi još osam programa. Najam se vanjskim organizatorima naplaćuje. Cjenik zahtjeva vezanih za Kneževu palaču u fazi je izrade te se zainteresirani mogu obratiti direkno Koncertnom uredu.