Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Perica zabio koliko i Mandžukić

08.05.2017. 22:00
Perica zabio koliko i Mandžukić


U 35. kolu talijanskog nogometnog prvenstva Udinese i Atalanta su odigrali 1:1 uz novi pogodak Stipe Perice. Gosti su poveli u 41. minuti golom Bryana Cristantea, a Zadranin je izjednačio u 53. minuti. Bio je to njegov šesti pogodak ove sezone. Perica je igrao do 76. minute, napokon je nastupio i Andrija Balić koji je igrao sat vremena.
Nekadašnji napadač Zadra tako se na listi najučinkovitijih Hrvata u Serie A izjednačio s Marijom Mandžukićem koji je ove sezone za Juventus također zabio šest golova. Najefikasniji hrvatski igrač u talijanskoj ligi je Nikola Kalinić (Fiorentina) s 14 golova dok je četiri manje zabio Ivan Perišić (Inter). Na vrhu ljestvice je Juventus sa 85 bodova, Roma se vratila na drugo mjesto sa 78 bodova, dok je Napoli treći sa 77 bodova. Udinese je 11. (44 boda).
Nakon prošlog vikenda Ivan Santini postao je najefikasniji hrvatski igrač u ligama petice. Zadranin je za francuski Caen postigao čak 15 golova od ukupno 35 koliko je zabila njegova momčad. Taj mu je učinak donio peto mjesto na ljestvici najboljih strijelaca francuske lige, ali i titulu prve hrvatske kopačke u najjačim europskim ligama.