Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Jusup: Nismo imali raspoloženog igrača

Autor: Andrija Dešpoja

08.06.2010. 22:00
Jusup: Nismo imali raspoloženog igrača

Foto: Zvonko KUCELIN



Ključan trenutak u utakmici je bila ozljeda Boise – smatra Jusup
Velimir Perasović, trener Cibone, nakon utakmice istaknuo kako je tek sada omjer 50-50 u šansama za titulu prvaka.
– Znali smo da će biti izuzetno teška utakmica, ali smo isto tako znali ako budemo odigrali bolje nego u prve dvije utakmice da imamo snage parirati Zadru. Utakmica je bila sve nervoznija kako je odmicala, primjetna je bila nervoza koju su iskazivali domaći igrači pri šutiranju. Na njihovu stranu je otišlo dosta toga u utakmici, ponajviše skok i broj slobodnih bacanja, no pokazali smo karakter u jednoj nevjerojatno vrućoj atmosferi i uspjeli smo izboriti majstoricu – kazao je Perasović nakon utakmice, a nadodao je kako unatoč pobjedama u posljednje dvije utakmice “prvenstvo još nije ni blizu gotovo”.
– Nije još ništa riješeno. Sad smo 50-50 mi i Zadar te se pokazalo i prve dvije utakmice u Zagrebu da Zadar može dobro parirati. Treba doći do treće pobjede u seriji i dok se to ne ostvari nemamo ni mi ni oni pravo razmišljati o proslavi naslova prvaka države – zaključio je Perasović.
Danijel Jusup izgleda ne može skinuti prokletstvo finala Prvenstva Hrvatske. Triput dosada je bio blizu titule, a i ovaj četvrti pokušaj izgleda lagano klizi iz njegovih ruku. No, nije mogao ništa u situaciji kad njegova momčad nije imala raspoloženog pojedinca na parketu.
– Jako sam tužan što nismo uspjeli pobijediti te što nismo pružili igru kakvu sam očekivao da ćemo pružiti. Jednostavno, bilo je premalo raspoloženih igrača da bi se pobijedilo. Ključan trenutak u utakmici je bila ozljeda Boise nakon čega je primjetno palo samopouzdanje kod igrača, a izgubili smo širinu u momčadi, jer njegov udjel u našoj igri je ključan. Ostavši bez Boise naše šanse da pobijedimo su se realno svele na minimum. Dogovorili smo da loptu spuštamo dolje, a mi smo forsirali vanjski šut koji je bio katastrofalan, nitko nije mogao pogoditi ništa i bilo je teško očekivati uspjeh kad se takva večer dogodi. – prokomentirao je Jusup uzroke poraza njegove momčadi koja je izgleda pala pod veliki pritisak koji je stvoren pred ovu važnu utakmicu.
– Teško je govoriti je li psihološka priprema utjecala na igrače, no činjenica je da je pritisak postojao i teško su igrači izlazili na kraj s time, što se najbolje vidjelo na šutu – podvukao je Jusup.
 


U Zagrebu “minimalne šanse”


Jusup je za kraj sinoćnjeg druženja s novinarima poručio:
– Ova je sezona u Prvenstvu Hrvatske za nas premašila sva očekivanja, jer smo napravili ogroman uspjeh plasiravši se u finale, a ostaje nam još jedna utakmica u kojoj su nam šanse istina minimalne, ali dok se igra imao šansu i želimo probati u majstorici odigrati onako kako možemo i znamo.