Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Obrovac s proračunskim viškom od 3,3 milijuna kuna

08.06.2011. 22:00
Obrovac s proračunskim viškom od 3,3 milijuna kuna


Prihodi Grada Obrovca u 2010. godini iznosili su 18,385 milijuna kuna, dok su rashodi za isto razdoblje bili 15 milijuna kuna te je ostvaren proračunski višak od 3,3 milijuna kuna


Vijećnici Grada Obrovca usvojili su na sjednici Gradskog vijeća izvješće o godišnjem proračunu za 2010. godinu. Prema izvješću prihodi Grada Obrovca u 2010. godini iznosili su 18,385 milijuna kuna, dok su rashodi za isto razdoblje bili 15 milijuna kuna te je ostvaren proračunski višak od 3,3 milijuna kuna.
– Ostvarenim viškom sa 618 tisuća kuna je izvršena otplata dugoročnog zajma, a ostatkom je dijelom pokriven manjak prihoda iz prethodnih godina. Manjak prihoda za pokriće u budućem razdoblju iznosi 4,1 milijuna kuna i njega ćemo pokriti u ovoj godini, rekla je pročelnica Odjela za financije Grada Obrovca Marija Župan.
Na sjednici se raspravljalo i o izvješću o obavljenoj financijskoj reviziji lanjskog gradskog proračuna. Revizija je dala uvjetno mišljenje, ali bez obzira na to u gradskoj vlasti su zadovoljni.
– Nama je drago kada dođe Državna revizija. Nažalost, često smo u gradskoj vijećnici morali slušati razne paušalne optužbe na račun gradske vlasti, a revizija na poslovanje Grada Obrovca nije imala ozbiljnijih primjedbi, rekao je gradonačelnik Obrovca Ante Župan.
Na sjednici je donesena odluka o davanju suglasnosti gradonačelniku za provođenje postupka javne nabave za projekte u području energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije. Konkretno, radi se o tome da će se na zgradu gradske uprave postaviti solarne ploče i izvršit će se njeno adekvatno uređenje, što će u budućnosti rezultirati time da će gradska uprava sama proizvoditi dovoljno električne energije za svoje potrebe.
Tijekom aktualnog sata ponovno su bila na redu pitanja o krovu gradskog dječjeg vrtića koji prokišnjava, što je još jednom aktualizirao HDZ-ovac Marijan Brkić te o problemu odvodnje vode iz 22. ulice u Karinu gdje se nakon svake veće kiše stvara lokva zbog koje ulica postaje neprohodna za pješake, a i automobili imaju problema prolaskom, rekla je predsjednica kluba vijećnika HDZ-a Đurđica Roupec. Po riječima gradonačelnika Župana oba problema trebala bi biti riješena do jeseni.
– Zatvorili smo financijsku konstrukciju za obnovu krova dječjeg vrtića i nakon provedenog javnog natječaja izabran je izvođač radova koji će uskoro početi. Po pitanju ulice u Karinu riješili smo sve pravne probleme i više nema smetnji da Županijska uprava za ceste, pod čiju ingerenciju spada cesta, krenu s potrebnim radovima i riješe taj problem. Vjerujem da će to biti riješeno prije jesenjih kiša.
Inače, ovako “bajkovitom” tijeku sjednice obrovačkog Gradskog vijeća doprinijela je činjenica da oporbeni vijećnici DC-HSLS već drugi put za redom bojkotiraju dolazak na obrovačke sjednice.