Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Sin optužen za teško ubojstvo svoje majke iz koristoljublja

08.06.2011. 22:00
Sin optužen za teško ubojstvo svoje majke iz koristoljublja


Mladić je usmrtio majku, a potom podigao novac s njezinih bankovnih kartica, prodao zlatninu te se zabavljao, putovao i kockao. Kada mu je ponestalo novca sam se prijavio policiji i sve priznao


Nakon tromjesečne istrage Županijsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv 21-godišnjeg Dina Sakića koji je 26. veljače u kući svoje bake u Stankovcima čekićem ubio majku Divnu Morić (40).
Tereti ga se za teško ubojstvo iz koristoljublja, a njegov spis dodijeljen je sutkinji Županijskog suda u Zadru Dijani Grancarić.
Mladić je uhićen 13 dana nakon monstruoznog čina na zadarskom Autobusnom kolodvoru, a 30 sati kasnije, pritisnut nepobitnim dokazima, policiji je priznao ubojstvo.
Iako je tvrdio kako je motiv ubojstva bio prepirka s majkom koja je kulminirala nakon njezina upornog spočitavanja zbog njegova ponašanja, društva i odavanja kocki, istragom je utvrđeno da je u pozadini ovog slučaja – koristoljublje.
Mladić je, naime, svoju majku dok su se svađali, bacio na pod udarcem šakom u glavu, a potom zatukao s pet udaraca čekićem u potiljak. Odvukao ju je u sobu i tamo ostavio, a narednih je pet dana kockao i putovao trošeći novac s njezine bankovne kartice. U kuću je uredno dolazio spavati i jesti da bi potom, šesti dan pred bakin dolazak iz bolnice, majčino tijelo bacio u gusternu unutar kuće i uklonio sve tragove svog monstruoznog čina. Policija je potragu započela nakon što se baka, majka Divne Morić, zabrinula zbog njezina nejavljanja i misterioznog nestanka. 
Nakon što je stravična tajna koju je mladić skrivao 13 dana otkrivena, na vidjelo su isplivali i drugi detalji koji potkrjepljuju koristoljublje. Osim što je potrošio gotovinu s majčinih bankovnih kartica, pokrao joj je i zlatninu iz stana u Benkovcu te ju prodao nakupcima na području Trogira i Splita, a kako bi zameo trag svog čina, majčin je mobitel bacio nedaleko od šibenskog mosta. S novcem od prodaje majčine zlatnine putovao je i zabavljao se, a nakon što je i posljednje kune potrošio u Zagrebu, vratio se u Zadar. U telefonskom razgovoru s bakom saznao je da ga traži policija zbog nestanka njegove majke, nakon čega se sam prijavio te je uhićen, a potom i pritvoren.
Ukoliko mladić bude osuđen zbog kaznenog djela koje mu se optužnicom stavlja na teret, u zatvoru će provesti najmanje osam godina, a može mu biti izrečena i kazna dugotrajnog zatvora.