Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Biograd izborio povratak u Prvu ligu

08.06.2016. 22:00
Biograd izborio povratak u Prvu ligu


– Nastup u Prvoj ligi još treba potvrditi Upravni odbor kluba, što ne bi trebao biti problem jer bilo bi loše kada bismo digli ruke od natjecanja koje smo s puno napora i odricanja zaslužili igrama na parketu – ističe Danijel Duvnjak, trener i igrač Biograda
Osam pobjeda u deset utakmica u drugom  dijelu sezone donijeli su rukometašima Biograda treće mjesto u Drugoj  ligi – jug. Ovih dana stigla je i potvrda da Biograjcima taj plasman jamči  nastup u Prvu ligu koja će se sljedeće sezone igrati u dvije skupine. Biograd će se sa Zadrom natjecati među još deset klubova u skupini zapad.
– Kako smo odigrali prvi dio sezone, treće mjesto je veliki uspjeh. Nakon dvije sezone vratili smo se u Prvu ligu, gdje prema igračkom kadru  s kojim raspolažemo, i pripadamo. Nastup u Prvoj ligi još treba potvrditi Upravni odbor kluba, što ne bi trebao biti problem jer  bilo bi loše  kada bismo digli ruke od natjecanja koje smo s puno napora i odricanja zaslužili igrama na parketu – ističe Danijel Duvnjak, trener i igrač  Biograda. Jesen je momčad iz kraljevskog grada završila na sedmom  mjestu s devet bodova da bi na proljeće jurnjava za što boljim plasmanom uspješno završena. Biograd i četvrta Olimpija imali su po 25 bodova, ali su Biograjci bili bolji u međusobnim utakmicama (29:31,  22:14).
Pobjednički niz
– Šteta zbog loše polusezone koja nas je za malo koštala plasmana u  Prvu ligu. Mogli smo i puno bolje odigrati na gostovanju kod prvaka  Solina gdje smo pokazali najlošiju igru ovog proljeća. Međutim, to je  sada nebitno budući da smo ušli u Prvu ligu za koju ćemo se morati i  dobro pripremiti.
Ključne bodove Biograd  osvajao na gostovanjima. Počelo je u Trogiru, pa u Dubrovniku, a potom i u Vodicama.
– Kod kuće nismo imali problema, a uspjeli smo i na gostovanjima  odigrati na visokoj razini. Budući da smo dobro počeli polusezonu i  vidjeli našu priliku porasla je motivacija, dobro se treniralo i uspjeh nije izostao. Naši rezultati nisu iznenađenje jer smo u većini utakmica bili  kompletni, a kada je tako zna se koliko možemo biti dobri.
Ipak, Biograd je i prijašnjih sezona imao dosta poteškoća s izostancima igrača s treninga i utakmica.
– To je dio na kojem ćemo morati poraditi jer trebamo biti puno bolji  nego u Drugoj ligi koja je kvalitetom znatno ispod onoga što donosi Prva liga. Budemo li u sastavu u kojem smo bili ovo proljeće ne bojim se  za naš status. S druge strane, dogodi li nam neozbiljnost na pripremama i treninzima tada će biti puno problema. To se najbolje vidjelo pred  kraj ove sezone kada smo izgubili u Trilju od momčadi koja je u donjem dijelu ljestvice. Glavni razlog tomu je bio izostanak nekoliko  igrača.
Iskusni(ji) povukli
Najveći teret ulaska u viši rang ponijeli su iskusni(ji) igrači.
– To se od nas i očekivalo s obzirom na situaciju u kojoj smo stalno  morali pobjeđivati. Ipak, imamo mi dosta igračkog potencijala jer se  među starije igrače mogu računati samo Leo Zorica, Tomislav Šarić i ja.  Svi ostali mogu još puno godina igrati što klubu jamči stabilnost.
U Prvoj ligi je i nekoliko dugogodišnjih premijerligaša poput Buzeta i Karlovca.
– Iako se Prva liga igra u dvije skupine bit će vrlo kvalitetna budući da  se smanjila Premijer liga. Opet ću se vratiti na pripreme jer su one  ključne za svaku sezonu. To ne smijemo kiksati.
Osim s prvom momčadi Biograd se prošle sezone natjecao s  mlađim kadetima (2000. godište) u Prvoj ligi – jug te s dječacima B  (2004. godište) u međužupanijskoj ligi.
– Zbog ulaska seniora u Prvu ligu sljedeće sezone morat ćemo formirati još jednu mlađu selekciju jer ih treba biti ukupno tri. Očekujem da  ćemo to riješiti i tako ispuniti sve uvjete za viši rang.
Duvnjak je sezonu odradio kao trener i igrač. Hoće li tako biti u  Prvoj ligi?
– To treba odlučiti vodstvo kluba. Ja sam spreman za tu ulogu iako  smatram da bi polagano trebalo smanjivati moj igrački doprinos. Svakako, na raspolaganju sam.